3. Gazimağusa Deniz Festivali

Bitiş:
Yer:
Gazimağusa Limanı

Mağusa Denizciler Birliği tarafından organize edilen “3. Geleneksel Gazimağusa Deniz Festivali”, bu yıl Gazimağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 14 Mart 2015 Cumartesi günü, saat 12:00’de, Gazimağusa Limanı’nda yer alacak festival kapsamında, DAÜ’nün çeşitli birimleri de stand kurarak festivale katkı koyacaklar.

Deniz kenarında bulunan, ancak denizle çok da fazla içiçe olmayan Gazimağusa kentinin, ileriki dönemlerde denizle daha fazla yakınlaşmasını sağlayabilmek adına gerçekleştirilecek festival ile, şehrin denize olan kıyı şeridinin daha elverişli kullanılmasına dikkat çekmek amaçlanıyor. Saat 12:00’de başlayacak olan festivalde, 12:30’dan itibaren DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanacak olan balıklar halkın beğenisine sunulacak. Saat 14:00’ten itibaren ise sırasıyla Mağusa Denizciler Birliği Başkanı Gürsel Ataoğlu, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter birer konuşma yapacaklar. Gün boyu devam edecek olan Gazimağusa Deniz Festivali’nde yiyecek/içecek standlarının yanısıra çeşitli eğlence aktiviteleri, etkinlikler ve yarışmalar da yer alacak.