İçeriğe git

21. Oryantasyon Günleri

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü

21. Oryantasyon Günleri 6-28 Eylül 2018

Detaylı bilgi ve başvuru formları için Oryantasyon Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Oryantasyon Sayfası

DAÜ Oryantasyon Programı, ‘Öğrenci Karşılama ve Yerleştirme Programı’ ile ‘Oryantasyon Günleri’nden oluşmaktadır. Oryantasyon Programının amacı, Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerin, üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmaktır. Oryantasyon Programı süresince Ercan Havaalanında ve DAÜ kampüsünün çeşitli yerlerinde, öğrencilere her konuda yardımcı olmak amacıyla danışma masaları kurulmakta; ayrıca öğrencileri DAÜ hakkında genel ve akademik konularda bilgilendirmek için hazırlanan bilgi kaynakları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Öğrenci Karşılama ve Yerleştirme Programı, derslerin başlamasından önceki üç hafta boyunca uygulanır. Bu program süresince yeni öğrenciler, Ercan Havaalanında veya Girne / Gazimağusa limanlarında karşılanarak DAÜ’de kalacakları yurtlara ücret ödemeden ulaştırılırlar. Bu karşılama programından yararlanmak isteyen öğrencilerin, DAÜ internet sitesinden veya DAÜ Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Büroları’ndan elde edecekleri Karşılama Talep Formlarını doldurup, KKTC’ye varış tarihlerinden en az beş gün önce Form’da belirtilen yöntemlerden birini kullanarak ilgililere ulaştırmaları gerekmektedir.

Oryantasyon Günleri etkinlikleri ise, derslerin başlamasından önceki hafta başlar. Yönetsel birimlerin tanıtıldığı kampüs turunun yanı sıra, Gazimağusa, Lefkoşa, Girne ve Karpaz’a turların düzenlediği bu etkinliklerde ayrıca öğrencilere yeni ortamlarına daha kolay ve çabuk uyum sağlamalarını hedefleyen bilgilendirici seminerler yapılır. Eğlenceli pek çok sosyal ve kültürel etkinliklerin de yer aldığı Oryantasyon Günlerine tüm yeni öğrencilerimiz ve aileleri davetlidir.

İlgili Yazılar