İçeriğe git

53. Kütüphane Haftası Karikatür Sergisi ile Başladı

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 53. Kütüphane Haftası, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi’nde, 27 Mart 2017 Pazartesi günü, saat 11:00’de, Kütüphane Sergi Salonu’nda düzenlenen “Bir Işıktır Kitap” adlı karikatür sergisi ile başladı.

Osman Soykan

Sergi açılışında konuşan DAÜ Özay Oral Kütüphane Müdürü Osman Soykan, kütüphaneciler olarak burada bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, sergi açılışına katılan herkese teşekkürlerini iletti. Kütüphane ve kütüphanecilik hakkında bilgiler veren Soykan, kitap okumanın ve bilginin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Açıklamalarına "Bilgi güçtür, güç bilgidir" şeklinde devam eden Soykan, 53. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Karikatürlerin de aynı kitaplar gibi güçlü mesajlar içediğine vurgu yapan Soykan, 53. Kütüphane Haftası’nda kütüphanenin öneminin karikatürler ile anlatılmaya çalışılmasından son derece mutluluk duyduğunu vurguladı. 

Hüseyin Çakmak

Açılışta karikatürcüler adına konuşan  Hüseyin Çakmak bugün burada 8 karikatürcüden toplam 50 karikatürün sergileneceğini belirterek, KKTC’de sanata, kitap ve kütüphaneye gerekli önemin verilmediğini aktardı. DAÜ’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Çakmak, günümüzde artan internet kullanımı ile kitap okumaya ilginin azaldığına vurgu yaptı. Karikatürlerde mesajların çizgiler ile verildiğine dikkat çeken Çakmak, karikatürcülerin mesajlarını çizerek anlattığını belirti. Çakmak, serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek 53. Kütüphane Haftası’nı en içten dileklerle kutladığını vurguladı.

Hüseyin Özkaramanlı

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ise katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren kütüphanenin öneminin bilincinde olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Özkaramanlı, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi’nde toplam 200 bin kitap, 200 bine yakın elektronik kitap ve 10 binin üzerinde elektronik dergi olduğunu dile getirerek, kütüphane hakkında bilgiler verdi. Serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Özkaramanlı, 53. Kütüphane Haftası’nı kutladı. Sergi açılışından sonra karikatürcülere Prof. Dr. Özkaramanlı tarafından yapmış oldukları değerli katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. 

“Kitap ve Kütüphane” konulu karikatür sergisi Leyla Çınar Algül organizatörlüğünde karikatürist Cemal Tunceri, Hüseyin Çakmak, Leyla Çınar Algül, Serhan Gazioğlu, Musa Kayra, Mustafa Cemal Azizoğlu, Mustafa Tozakı, Serkan Sürek ve Utku Karsu’nun katkıları ile gerçekleştirildi. Söz konusu sergi 2 Mart 2017 tarihine kadar, 10:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Karikatür Sergisi Açılış Töreni ardından ise DAÜ Rektörlüğü tarafından, karikatür sanatçıları ve kütüphane çalışanları onuruna DAÜ Deniz Tesisleri’nde öğle yemeği verildi.