İçeriğe git

DAÜ Bahar Dönemi Mezuniyet Haftası İçin Hazır

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Haftası  için hazırlıklarını tamamladı. DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, mezuniyet etkinliğinin bu yıl tek bir gece ile sınırlı kalmayarak, haftaya dönüştürüldüğü ve farklı yerlerde farklı organizasyonların olacağı ifade edildi.

Bu bağlamda Mezuniyet Haftası etkinlikleri 17 Haziran 2017 Cumartesi günü, saat 19:00’da, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan “25. Yıl Mezunları Onurlandırma Gecesi” ile başlayacak. Gecede KKTC, TC ve 3. ülkelerden 80’e yakın 25. Yıl Mezunu ve 25’e yakın dönem akademisyenleri DAÜ Yönetimi ile biraraya gelecek. Yemekli olarak organize edilen gecede mezunlar DAÜ Rektörlüğü tarafından madalya ile onurlandırılacak.

Lisansüstü Mezuniyet Töreni Pazar Günü Yapılıyor

Her yıldan farklı olarak bu yıl yüksek lisans ve doktora mezunları diplomalarını ayrı bir törenle alacaklar. DAÜ Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 18 Haziran 2017 Pazar günü, saat 16:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Törene 260 civarında lisansüstü mezun ile aileleri, DAÜ senatosu ve akademisyenler katılacak.

Mezunlar ve Veliler İçin Mezuniyet Resepsiyonu

2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde 18 Haziran 2017 Pazar günü, saat 19:00’da, DAÜ mezunlarının ve başarılarında payı olan velilerinin de katılacağı Mezuniyet Resepsiyonu düzenlenecek. Rektörlük binası havuz başında düzenlenecek olan Mezuniyet Resepsiyonu’nda mezunlar ve aileler davetli bulunan tüm Öğretim Elemanları, Yönetsel Müdürler ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve Üyeleri ve de DAÜ Rektörlüğü ile biraraya gelecek.

Önlisans ve Lisans Mezunları İçin Diploma Töreni 20 Haziran’da

Öte yandan 1750 civarında önlisans ve lisans mezununun diplomalarına kavuşacağı Mezuniyet Töreni ise 20 Haziran 2017 Salı günü, saat 19:00’da, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ, 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde vereceği 2000’i aşkın mezunu ile mezun sayısını 50 bine yükseltmiş olacak. Diplomalarını alacak olan DAÜ mezunları dünyanın farklı bölgelerinde DAÜ’yü temsil edecekler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan törende daha sonra mezunlar adına öğrenci konuşmaları yer alacak. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşması ve protokol konuşmalarının ardından ise fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve ödülleri protokol tarafından takdim edilecek. Önlisans ve Lisans mezunlarına diplomaların verilmesinin ardından ise keplerin havaya atılması ve Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Göksel’in konseri ile tören son bulacak. 

2016-2017 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni (Master ve Doktora)

Mezuniyet Resepsiyonu

Mezuniyet Yürüyüşü

2016-2017 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni (Lisans)

Mezuniyetin kusursuz bir şekilde yürütülebilmesi için ise 19 Haziran 2017 Pazartesi günü, saat 17:30’da, DAÜ Stadyumu’nda genel bir prova gerçekleştirilecek. Provanın ardından gelenekselleşen Fener Alayı Mezuniyet Yürüyüşü ise saat 20:30’da, Mağusa Gelişim Akademisi önünden başlayıp DAÜ Atatürk Meydanı’nda son bulacak.

Mezuniyet Yürüyüşü sonunda mezun adaylarını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları karşılayacak. Gerçekleştirilecek olan söz konusu yürüyüş ile mezun öğrencilerin Gazimağusa’ya ve Kuzey Kıbrıs’a sembolik vedası gerçekleştirilecek.