DAÜ Başarılı Yükselişini Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) dünyanın saygın üniversite sıralama kurumlarından biri olan Cybermetrics Lab’ın  “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması (Webometrics Ranking of World Universities)’nda Avrupa Birliği ülkelerinde eğitim veren üniversiteler arasında ilk 500 arasına girme başarısını gösterdi.

DAÜ Avrupa Birliği’nde İlk 500’te

Dünya sıralamasındaki başarısı ile en saygın üniversiteler arasında yer alan DAÜ, merkezi İspanya’da bulunan ve İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Milli Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren “Webometrics” tarafından yürütülen ve Avrupa’da faaliyet gösteren 6000’e yakın üniversite üzerinde yapılan çalışma sonrasında, Avrupa Birliği ülkelerindeki  üniversiteler sıralamasında 440. sırada yer alarak yükselişini sürdürdü. Bu sonuçla DAÜ Avrupa’da sıralamaya alınan üniversiteler arasında en iyi ilk %7 üniversite arasında yer almıştır.

Dünya genelinde eğitim veren ve değerlendirmeye alınan 25 bine yakın eğitim kurumu arasında ise DAÜ en iyi ilk 2000 üniversite arasında 1354. sırada yer almış, böylece dünyanın en iyileri arasında önemli bir yere sahip olarak en iyi ilk %5 diliminde yer aldı. DAÜ yapılan sıralamada her yıl olduğu gibi KKTC’nin de en önde gelen Üniversitesi ünvanını bir kez daha aldı.

Yapılan Dünya Üniversiteler sıralamasında DAÜ dışındaki diğer KKTC üniversiteleri 2064 ile 14636’ncı sıralar arasında yer almışlardır.

Webometrics Dünya Üniversiteler sıralamasının üniversiteler arasında referans olarak kabul edilen “Berlin Prensiplerine” (Berlin Principles on Ranking of Higher Education Institutions) sıkı sıkıya bağlı kalarak, üniversitelerin internet sitelerini hacim (volume), görünürlülük (visibility) ve etkisini (impact) belirli bir metodoloji kullanarak ölçen ve bu ölçümü yaparken kurumun bilimsel üretimini (yayınlanan makaleler, konferanslar, tezler, raporlar, monograflar, vs.), destek materyallerini (ders materyalleri, veritabanları, dijital kütüphane, personel sayfaları, atölye çalışmaları, vs) ve kurum hakkında genel bilgileri dikkate alan bir sisteme dayalı çalışmaktadır. Yılda iki kez yapılan “Webometrics Ranking of World Universities” değerlendirmelerinin sonuçları Şubat ve Ağustos aylarında açıklanıyor.