İçeriğe git

DAÜ ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 9 Ocak 2017 tarihinde DAÜ Rektörlük makamında imzalanan protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç imza koydu.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Osam, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yeni kurulduğuna dikkat çekerek programlarının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul gördüğünü de aktardı.  DAÜ’nün bilgi, deneyim ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam, söz konusu protokol ile her iki eğitim kurumu arasında eğitim, öğretim ve bilimsel alanda işbirliği olacağına dikkat çekti. DAÜ’nün dünya genelinde 100’ü aşkın eğitim kurumu ile işbirliği anlaşması olduğunu belirten Prof. Dr. Osam, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin KKTC’de eğitim veren kurumlar içerisinde DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan ikinci üniversite olduğunu da vurguladı

Prof. Dr. Güleç ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ gibi köklü bir eğitim kurumu ile işbirliği protokolü imzalamaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Amaçlarının iyi bir üniversite olarak iyi öğrenci yetiştirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Güleç, bu nedenle DAÜ’nün rehberliğinden yararlanmaktan mutlu olduklarını vurguladı.

Söz konusu protokol imza töreninde DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ile Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer de hazır bulundu.