İçeriğe git

DAÜ Kıbrıslı Sanatçılar ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sanat koleksiyonu oluşturma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. DAÜ adına Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin (DAÜ-KAM) yürüttüğü proje kapsamında 2015 - 2016 Akademik Yılı’nda 230 eseri koleksiyonuna katan DAÜ, 2016 – 2017 Akademik Yılı’nda da 20 eseri koleksiyonuna katmak adına işbirliği protokolü imzaladı. DAÜ Rektörlüğü’nde 28 Şubat 2017 tarihinde, saat 10:00’da gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile Kıbrıslı Türk sanatçılar eserlerini DAÜ koleksiyonuna verdiler. Nilüfer İnandım, Hasan Zeybek, Taylan Oğuzkan, Nilgün Güney, Osman Keten, Mehmet Ulubatlı ve Türksal İnce ile DAÜ arasında imzalalanan işbirliği protokolüne DAÜ adına Rektör Prof. Dr. Necdet Osam imza koydu.

Protokol sırasında konuşan Prof. Dr. Osam, üniversitelerin bilimin dışında sanata da değer vermesi gerektiğinin altını çizerek, DAÜ olarak uzun zamandan beri gereken hassasiyeti göstermeye çalıştıklarını vurguladı. Eserleri sanatçılardan aldıktan sonra toplumun ulaşmasını sağlamak için sergilemek gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Osam, DAÜ’ye ait bir müze olması gerektiğini de sözlerine ekledi. DAÜ-KAM’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Osam, tüm sanatçılara eserlerini DAÜ ile paylaştıkları için teşekkürlerini sundu.

DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Başkanı ve DAÜ-KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ-KAM olarak Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türk Halkı’nın geçmişini araştırma görevini merkez olarak üstlendiklerini belirterek, son zamanlarda sanatla ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Doratlı, sanatçılara verdikleri değerli katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Sanatçılar ise projeye destek verdiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, DAÜ’nün sanata değer vermesinin kendilerini memnun ettiğinin altını çizdi. DAÜ-KAM’a da teşekkürlerini ileten sanatçılar, projeye her zaman destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi. DAÜ ile önemli bir adım atıldığına vurgu yapan sanatçılar, en kısa zamanda eserlerin sergileneceği bir müze olması temennisinde bulundular. 

Söz konusu işbirliği protokolü imza töreninde DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Tanova, Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve Prof. Dr. Özgür Eren de hazır bulundu. 

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1405272396160117/