İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dinçyürek, Lübnan USEK Üniversitesi’nde Bitirme Jürisine Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek geçtiğimiz günlerde Lübnan’da bulunan USEK Üniversitesi’nden aldığı davet doğrultusunda, Lübnan’da bulunan üniversitenin bir hafta boyunca misafiri oldu ve birçok akademik etkinliğe katıldı. Bu süre zarfında, çeşitli işbirlikleri konuşulup fikir alış verişlerinde bulunuldu. Ziyaret ile birlikte, DAÜ ile USEK Üniversiteleri arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Mimarlık Bölümleri arasındaki yakın işbirliği çerçevesinde USEK Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nün diploma projesi kapsamında düzenlediği jürisinde, davetli jüri üyesi olarak bulunan Prof. Dinçyürek’in yanı sıra, yurt dışından, özellikle Fransa ve İtalya’dan da çok sayıda misafir jüri üyesi davetli olarak yer aldı.

Amerikan NAAB SE akreditasyon/denklik başvurusuna hazırlanan USEK Üniversitesi, bu süreci tamamlayan DAÜ Mimarlık Bölümü ile fikir alış verişinde bulunup, Dinçyürek’ten başarılı bir denklik süreci geçirmenin bilgilerini edinmiş oldu.

Prof. Dr. Dinçyürek, önümüzdeki dönemler için USEK ile DAÜ Mimarlık Bölümleri arasında işbirlikleri planlanmasıyla birlikte Lübnan’dan ayrıldı.