İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Mesleğe ilk Adımı Attı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’nde mezun olacak olan öğrencileri için mesleki yemin töreni gerçekleştirdi. 19 Haziran 2017 Pazartesi günü, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen yemin töreninde 469 ön lisans ve 210 lisans olmak üzere toplam 679 yeni sağlık personeli yemin ederek mesleğe ilk adımı attılar. 

Emre Öztoprak

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Özel Eğitim Öğrencilerinin sergilediği dans gösteri ile başladı. Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emre Öztoprak, yeni geleceklerinin inşaası için bugün burada toplandıklarını belirtti. DAÜ kimliği ile mezun olacaklarını aktaran Öztoprak, bugünün bir son olmadığını aksine bir başlangıç olduğunun altını çizdi. Eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Öztoprak, “Geçmişten geleceğe ümit elleri ve yaşam koçları olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 Mehtap Malkoç

“Hedefiniz İnsanlık Olsun”

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak, bugün burada öğrencilerin mesleğe ilk adımı atacaklarını vurguladı. Sağlık Bilimleri Fakülesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Malkoç, tüm mezunlara seslenerek “Hedefiniz insanlık olsun, ünvandan ziyade davranışınız ve mesleğe karşı olan sorumluluklarınız daha önemli. Siz de sağlık ekibinin bir parçasısınız, hepinizi meslektaşımız olarak kutlarım” dedi.

 Necdet Osam

“Yemininize Bağlı Olun”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, gerçekleştirdiği konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğu günden itibaren olumlu grafik çizdiğini belirtti. DAÜ’nün 1979 yılında Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak kurulduğunu, yıllar içinde gelişerek bugünlere geldiğini dile getiren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kalitesinde şüphenin olmadığını, dünya standartlarında eğitim veren ve dünya listelerinde yer alan bir üniversite olduğunu aktardı. Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Osam, “Yemininizi mutlaka tutmanız gerekmektedir. Aksi halde iyi bir meslek insanı olarak piyasada bulunamazsınız. Vereceğiniz yemine sadakatla derinden bağlı olunuz. İşiniz vicdan gerektiren bir iştir” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Osam, konuşmasının sonunda tüm mezunları kutladığını dile getirerek “Vicdan sahibi olunuz, insan gibi insan olunuz, size gelenlere şefkatli davranınız” tavsiyelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Spor Bilimleri Bölümü lisans mezunları ile Ağız ve Dış Sağlığı, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme ve Yaşlı Bakım önlisans bölümlerinden mezun olacak olan öğrenciler bölüm başkanları eşliğinde kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okudular.  

Sağlık alanında çalışacak olan tüm sağlık personeli mesleklerine başlamadan önce yemin ederek meslek yaşamları boyunca uyacakları ilke ve etik değerler üzerine bağlılıklarını ifade ediyorlar. Sağlık alanında gelenek olarak kabul edilen yeminler her üniversite ve bölüme göre farklılıklar gösterebiliyor.