İçeriğe git

DAÜ, Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı’na Hazırlanıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı”na hazırlanıyor. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları Anabilim Dalı'nın bilimsel katkısı ile 18 - 19 Eylül 2017 tarihlerinde Salamis Bay Conti Resort Hotel’de düzenlenecek.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü, saat 09:30’da, Salamis Bay Conti Resort Hotel’de açılışı gerçekleştirilecek olan konferansta açılış konuşmalarının ardından Konferans Onursal Başkanı Prof. Dr. Ruhşen Keleş ilk sunumu gerçekleştirecek.

Konferans süresince gerçekleştirilecek olan eş zamanlı oturumlarda Kent Yönetimi, Kent Ekonomisi, Kentsel Siyaset, Konut Politikaları, Kent/Kır İlişkisi, Kırsal Kalkınma, Dünyada ve Türkiye’de Kentleşme, Sürdürülebilir Kentsel Gelişme, Kentsel Altyapı Hızmetleri ve Finansmanı, Kentsel Katılım, Kent Planlaması, Kentsel Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri, Kentsel İklim Değişikliği, Kentsel Dönüşüm, Gecekondu, Afet Yönetimi, Göç, Kentsel Güvenlik, Kentsel Rant, Kent Kuramları ve Yeni Yaklaşımlar, KKTC’nin Kentsel Sorunları, Dağlık Alanların Önemi / Stratejik Yaklaşımlar gibi konular üzerinde durulacak.

Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı, 2014 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu ve 2016 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz'de Çevresel Güvenlik Konferansı'nın devamı niteliğini de taşımaktadır.

Detaylar için http://incup2017.emu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.