İçeriğe git

DAÜ Yaptığı Uluslararası Antlaşmalar ile Ses Getiriyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ) kaliteli ve uluslararası standartlarda eğitim veren bir yüksek öğrenim kurumu olarak eğitim kalitesini geliştirmeye ve uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyor.  Uluslararası alanda birçok Üniversite ile işbirliği içerisinde olan DAÜ, 2014 yılından bu yana dünyanın farklı bölgelerinden toplam 24 üniversite ile akademik işbirliğine imza attı.

DAÜ’nün 2014 yılı itibari ile işbirliği protokolü imzaladığı ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri (Arizona State University, State University of New York at Fredonia), Danimarka (Southern Denmark University), İtalya (University of Bologna, School of Law and High School of Legal Studies of the “Alma Mater Studiourum”, Sapienza University of Rome), Arnavutluk (Polytechnic University of Tirana), İran (Sharif University of Technology- International Campus-Kish Island, Tahran University of Medical Sciences), Lübnan (The Lebanese University) yer alıyor.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre DAÜ, uluslararası işbirliklerinde alanında uzman, dünya standartlarında eğitim veren saygın kurumlar ile işbirliği protokolü imzalamaya önem göstermektedir. Gerçekleştirilen işbirliği protokolleri ile bilim, tıp ve teknolojik alanlarda üniversitenin akademik kadrolarına araştırma imkanları sağlandığı belirtilerek, protokoller ile kurumlar arasında öğrenci ve akademik personel değişimi yapılabilmesi gibi araştırma ve bilgi paylaşımları da yapılabildiği vurgulandı. Söz konusu açıklamada, gerçekleştirilen işbirliği protokolleri ile Tıp, Eczacılık ve Hukuk alanlarında ortak diploma verme şansı olduğu üzerinde de duruldu.