İçeriğe git

DAÜ'lü Öğrencilerden Thalassaemia Hastalarına 48 Ünite Kan

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği ve Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyası tamamlandı. “Sağlık Hizmetlerinde İletişim” dersi kapsamında “Yardım etmek senin kanında var” sloganı ile 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen kampanya sonunda toplam 48 ünite kan toplandı.

“Sağlık Hizmetlerinde İletişim” dersi öğretim görevlisi Çiğdem Duvarcı Thalassaemia hastalarının rutin kan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik düzenledikleri kampanya ile öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini belirterek, geleceğin sağlık yöneticilerinin iletişim araçlarını kullanarak topluma hizmet uygulamalarında aktif rol almalarının sağlanmasını amaçladıklarını bildirdi.

Duvarcı, Sağlık Yönetimi Bölümü olarak öğrencilerin mezun olduktan sonra görev alacakları sağlık kuruluşlarında topluma hizmet anlayışıyla sosyal sorumluluk projeleri düzenlemeye devam etmelerini arzu ettiklerini de kaydetti.

DAÜ’lü öğrencilerin çok duyarlı bireyler olduğunu bildiren Duvarcı, başta kan veren DAÜ’lülere, sonrasında da etkinliğe destek veren kurumlara ve kampanyaya teknik destek veren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası görevlilerine de teşekkürlerini iletti.