İçeriğe git

EuPRA Genel Sekreteri Üçüncü Kez DAÜ’den Seçildi

Uluslararası Barış Araştırma Derneği (IPRA) bünyesinde bölgesel olarak faaliyetlerini sürdüren Avrupa Barış Araştırma Derneği (EuPRA) Genel Sekreterliği’ne DAÜ’den Doç. Dr. Metin Ersoy üçüncü kez seçildi

Uluslar arası Barış Araştırma Derneği’nin (IPRA) altında bölgesel olarak faaliyetlerini sürdüren Avrupa Barış Araştırma Derneği (EuPRA) yeni başkanını, genel sekreterini ve yönetim kurulunu Almanya’da düzenlenen konferansta yapılan genel kurulda seçti.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalya’da faaliyet gösteren Catania Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Daniela Irrera EuPRA’nın yeni başkanı olarak seçilirken, genel sekreterlik pozisyonu için Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) Doç. Dr. Metin Ersoy görevlendirildi. Yeni yönetim kurulu 2017 – 2019 yılları arasında görev yapacak. Yönetim Kurulu’nda şu isimler görev yapacak: Daniela Irrera (İtalya), Metin Ersoy (KKTC), Vidar Vambheim (Norveç), Unto Vesa (Finlandiya), Stephanie Thiel (Almanya), Hendrik Bullens (Almanya), Olga Vorkunova (Rusya), Enika Abazi (Fransa).

Ersoy üçüncü kez...

EuPRA Başkanı olarak iki dönem görev yapan Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Toksöz görevini Doç. Dr. Daniela Irrera’ya devretti. Yeni yönetim kurulu seçimi yapıldıktan sonra EuPRA genel sekreterliği pozisyonu için DAÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Ersoy oy birliği ile görevlendirildi. EuPRA genel sekreterlik görevini 2013 yılından beridir devam ettiren Doç. Dr. Ersoy, yeni görevlendirme ile birlikte üçüncü kez EuPRA Genel Sekreteri olarak DAÜ’yü uluslararası akademik ortamda temsil edecek.

Almanya Barış ve Çatışma Çalışmaları Derneği ile Avrupa Barış Araştırma Derneği’nin Almanya’da ortaklaşa düzenledikleri konferansa DAÜ İletişim Fakültesi’ni temsilen katılıp bir de bildiri sunan Doç. Dr. Metin Ersoy, barış gazeteciliği alanında yaptığı çalışmaları geniş bir akademik kitle ile paylaşma fırsatı buldu.

Sürdürülebilir dünya barışı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doç. Dr. Metin Ersoy, EuPRA gibi barış çalışmaları alanında faaliyet gösteren bir Avrupa kuruluşunun üçüncü dönem genel sekreteri olarak görevlendirilmenin kendisini mutlu ettiğini ve bu görevin sorumluluklarının farkında olduğunu ifade etti. EuPRA’nın Uluslar arası Barış Araştırma Derneği’nin kardeş bir kuruluşu olduğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ersoy, 1990’da kurulan söz konusu derneğin kar amacı gütmeyen yapısı ile her iki yılda bir barış araştırmaları alanında bilimsel konferans düzenlediğini vurguladı.

EuPRA’nın yaptığı çalışmaların Avrupa barışına ciddi katkı sağladığını da sözlerine ekleyen Ersoy, sürdürülebilir Avrupa ve dünya barışı için araştırmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Metin Ersoy kimdir?

Doç. Dr. Metin Ersoy, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, yüksek lisansını yine aynı üniversitenin İletişim Fakültesi’nde gazetecilik üzerine tamamladı. Metin Ersoy, “Barış gazeteciliği ve Kıbrıs Sorunu’nun Kıbrıs yazılı basınında çerçevelenmesi” konusundaki doktora çalışmasını DAÜ İletişim Fakültesi’nde 2010 yılında tamamlayarak, Dr. unvanını aldı. DAÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde öğretim üyesi olan Ersoy’un barış gazeteciliği, Kıbrıs medyası, sözlü tarih ve medya okuryazarlığı hakkında ulusal ve uluslar arası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunuyor.