İçeriğe git

KKTC'de Staj Yapan Eczacılık Öğrencileri DAÜ'yü Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi bünyesinde bulunan DAÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği (EMUPSS), Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu’nun (IPSF) 30 Temmuz – 9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Hindistan’ın Hyderabad şehrinde gerçekleştirilen 61. Dünya Kongresi’nde Safiye Çağansel ve Alia Henedi’nin temsiliyeti ve sunumunun ardından, Kıbrıs’ta bir ilk olarak IPSF üyeliğine kabul edilmişti.

IPSF üyeliğinin ardından, her yıl dünya üzerinde 900’den fazla eczacılık öğrencisine 78 farklı ülkede staj imkanı sağlayan ve IPSF’in en büyük projesi olan Öğrenci Değişim Programı (SEP) çalışmalarına, IPSF’in Kıbrıs Öğrenci Değişim Koordinatörü (SEO) Safiye Çağansel tarafından başlandı. Kıbrıs’ta bir ilk olan söz konusu program çerçevesinde uzun uğraşlar sonucunda dünyanın dört bir yanından eczacılık öğrencileri KKTC’ye davet edilerek, hem yurt dışından gelen eczacılık öğrencilerine hem de DAÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerine çeşitli eczacılık alanlarında staj imkanları sağlandı.

Temmuz ve Ağustos aylarında KKTC genelinde eczane, endüstri ve araştırma alanlarında staj yapacak ve yapmakta olan öğrencilerin Temmuz grubu geçtiğimiz günlerde DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ozan Gülcan, Yrd. Doç. Dr. Emre Hamurtekin, Yrd. Doç. Dr. Aybike Yektaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Jale Yüzügülen ve IPSF SEO’su Safiye Çağansel  tarafından ağırlandı. SEP bağlamında Singapur, Sırbistan, Polonya, Mısır, Fransa, İspanya, Romanya ve daha bir çok ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciler, DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde derslikler, öğrenci laboratuvarları ve araştırma laboratuvarlarını gezerek bilgi aldılar.