İçeriğe git

DAÜ BTYO Akreditasyonlu Program Sayısını 12'ye Çıkardı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun (BTYO) 2 ve 3 yıllık 9 programı ASIIN akreditasyonu aldı. Yeni alınan akreditasyonlarla birlikte BTYO akreditasyonlu program sayısını 12’ye çıkardı. DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan ve öğretim görevlileri DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret ederek akreditasyon alan 9 programın sertifikalarını takdim ettiler.

DAÜ BTYO’nun bünyesinde bulunan Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), İnşaat Teknolojisi ( 2 ve 3 yıllık), Bilgisayar Programcılığı (2 ve 3 yıllık), Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (2 ve 3 yıllık) ve Harita ve Kadastro ( 2 yıllık)  programları özverili ve ciddi bir çalışma sonucunda akreditasyon almaya hak kazandı. DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan BTYO’nun DAÜ’de kurulan ilk akademik birim olduğunu ifade etti. DAÜ BTYO’nun ülkenin tek ve ilk örgütlenmiş yüksek okulu olduğunu dile getiren Doç. Dr. İlkan, alanında uzman ara elemanlar yetiştirdiğini de sözlerine ekledi. Doç. Dr. İlkan, “Amatör ruhla ve profesyonel çalışma anlayışı ile çalışan bir akademisyen ve yönetsel personel ekibine sahibiz ve bunun sonucunda da başarılara sahip oluyoruz.” ifadelerini kullandı. Akreditasyonun bir standardı yakalama, bir sınav süreci ve üçüncü bir göz tarafından belirlenen standartlara göre denetlenme olduğunu kaydeden Doç. Dr. İlkan, 28 AB ülkesinde geçerli olan akreditasyonlara sahip olduklarını kaydetti. Ayrıca akreditasyonların eğitimde kalitenin yakalandığının kanıtı olduğunu ifade eden Doç. Dr. İlkan, mesleki eğitimin en yüksek seviyesinin Almanya olduğunu ve BTYO’nun da FIBAA ve ASIIN akreditasyonlarının Alman kökenli akreditasyonlar olduğunu kaydetti. Almanya mesleki eğitim sisteminin en iyi mesleki eğitim sistemi olduğundan dolayı bu tercihi yaptıklarını belirten BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, akreditasyonun bir üyelik olmadığını ve bir denetim ve sınav sonucu elde edilen bir başarı olduğunu belirtti. Ayrıca Doç. Dr. İlkan, akreditasyonun yaşayan bir varlık olduğunu ve güncel çalışma ve disiplin gerektirdiğini belirtti.

BTYO’nun sahip olduğu başarılardan ötürü çok mutlu olduğunu kaydeden DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, mutlu, gururlu ve onurlu olduklarını kaydetti. Üniversite kavramında sayıdan öte değerlerin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün eğitim kalitesinden ödün vermeyen bir üniversite olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Osam, “DAÜ yönetsel ve akademik bağlamda kalite standartlarını en üst düzeyde tutan bir üniversitedir.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Mustafa İlkan, ayrıca, topluma hizmet bağlamında da birçok program yaptıklarını ve öncelikle KKTC Meslek Liseleri, Ticaret Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri mezunlarını sınavsız ve direk devlet burslusu olarak DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun 2 yıllık programlarına kayıt yapabileceklerini ve onlara kaliteli bir eğitim ve iyi bir gelecek garanti ettiklerini belirtti.