İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Birliği'nden Uluslararası Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Birliği (EMUPSS), 31 Temmuz – 10 Ağustos 2017 tarihleri arasında Tayvan’ın Taipei şehrinde bu yıl 63’üncüsü düzenlenen Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu – International Pharmaceutical Students Federation (IPSF) Dünya Kongresi’ne katılarak IPSF’den tam üyelik aldı.  

1949 yılında Londra’da kurulan ve dünyanın en eski uluslararası, gönüllü öğrenci organizasyonlarından biri olan IPSF; gelişen halk sağlığını bilgi, eğitim ve sosyal ağların yanında yayınlar ve profesyonel girişimler aracılığı ile destekleyen, uluslararası faaliyet gösteren bir eczacılık öğrencileri organizasyonu olarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNESCO ile resmi ilişkiler içinde bulunuyor. Günümüzde federasyon 350 bin’in üzerinde eczacılık öğrencisi ve yeni mezunu dünya çapında 84 ülkede temsil ediyor.  

EMUPSS, söz konusu uluslararası etkinlikte büyük bir başarıya imza atarak, Öğrenci Değişim Programı Başkanı Safiye Çağansel’in sunumunun ardından IPSF’den tam üyelik aldı. EMUPSS tarafından yapılan açıklamada, KKTC’nin uluslararası eczacılık fakültesi öğrencileri arasında temsiliyetinin resmiyet kazanmasından dolayı duyulan memnuniyet aktarıldı. Açıklamada, EMUPSS’nin IPSF’ye aldığı tam üyelik hakkına katkısı olan herkese teşekkür edildi. 

Üyelik sayesinde söz konusu dünya kongresinde oy hakkı elde eden Çağansel, şunları söyledi: “30 Temmuz – 9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Hindistan’daki sunumumun ardından başlayan IPSF yolculuğuna yenisini ekleyerek bu yıl Kıbrıs’tan dünyada ilk ve tek olarak, kongrede bulunan 54 oy verebilen diğer tam üye ülkelerin tamamının pozitif oylamasıyla, resmi olarak tam üye statüsüne kabul edildik. Bunun sonucunda IPSF genel kurulunda önerge sunma ve oy verme haklarımızı kullandık. Her yıl gerçekleşen IPSF dünya kongresine, dünyanın dört bir yanından 500’ün üzerinde katılım olmaktadır. Bu yıl EMUPSS’ten ben, Keishid Abtahi ve Nashat Habbabah olmak üzere toplamda 3 kişi katıldık. Üyeliğimiz süresince aktif ve özellikle IPSF Öğrenci Değişim Programı’ndaki (SEP) başarılarımız sonucunda EMUPSS olarak En İyi Yeni IPSF Üyesi olarak seçildik ve ödüllendirildik.”

EMUPSS İlklere İmza Attı

Ayrıca bir başka önemli noktanın, bu yıl IPSF Yönetim Kurulu’nda; IPSF Chairperson of Student Exchange 2017-2018 yani IPSF Öğrenci Değişimi’nden Sorumlu Başkan olarak seçilmesi olduğunu aktaran Çağansel, “İlk kez geçen yıl başlattığım öğrenci değişimi ile geçen yıl ve bu yıl toplam 15 ülkeden toplam 28 kişiyi ülkemizde ağırladık ve çeşitli alanlarda staj yapma imkanı sağladık. Bu sırada, dünya genelindeki bilgi ve becerisi gelişmiş 10 kişiden oluşan IPSF mentörleri arasında yer alarak dünyanın her yerinde yapılan öğrenci değişim programının sağlıklı işlemesi adına çalışmalar yaparak toplantılar, eğitimler düzenleyip tüm öğrenci değişim sorumlularını kontrol ederek dünyada yapılan SEP’lerden maksimum fayda sağladık.  Bu yıl tüm dünyadaki SEP yapacak kişilerin, her ülkenin Öğrenci Değişim Sorumluları (SEO) ve IPSF Öğrenci Değişim Komitesinin (SEC) başkanı olmak adına adaylığımı koyarak bir ilke daha imza attım. Oylamayı kazanmam ile birlikte IPSF’te görev alan ilk Türk ve hatta Akdeniz bölgesinden de yönetim kuruluna seçilen ilk kişi oldum. Çalışmalarımı ve beni destekleyen herkese sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.