İçeriğe git

DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Dünya Çapındaki İşbirliklerini Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü dünya çapında işbirlikleri ile eğitim, öğretim ve araştırma kapasitesine yeni boyutlar eklemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede ABD’nin prestijli üniversitelerinden University of Utah ile araştırma alanında işbirliği çerçevesini oluşturan DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, diğer taraftan da State University of New York, Fredonia ile de öğretimde işbirliğinin ilk aşaması olarak Mart ayında State University of New York Fredonia Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Genti Buzi’nin “Kontrol Mühendisliği’nin Biyolojik Modellere Uygulanması” başlıklı sunumunun ardından, State University of New York Fredonia Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Arnavut’un “Algoritmalar ve Veri Yapıları” dersini vermesiyle ilk adımları attı. Bir dünya üniversitesi olan DAÜ’ye yakışır bir şekilde dünyaya açılan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, dünyanın en saygın akreditasyonlarının başında gelen ABET akreditasyonu çerçevesinde kalite ve güvence sistemini oluşturarak mezunlarının yeterlilik düzeyini en üst seviyeye taşımıştır.

Mezuniyetten sonra bir yıl içerisinde prestijli ve yüksek kazançlı bir kariyer sahibi olma oranı %87 civarında olan DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, mezuniyetten sonra iş bulma konusunda da mezunlarına büyük avantaj sağlıyor. Uluslararası işbirlikleri, hem DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrencilerin öğrenci değişim programları çerçevesinde belirli bir süre eğitimlerine devam etmeleri, hem de mezuniyet sonrası iş bulmaları konusunda önemli olanaklar sunuyor. Daha önce yapılan işbirlikleri sonucu, şu an itibariyle Miami University gibi üniversitelerde çalışmakta olan çok sayıda DAÜ mezunu bulunuyor.

Araştırma Alanında İşbirliği

DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Demirel, yeni açılımlarını açıklarken, akademik işbirliğinin devamında öğrenci değişimi merkezli farklı açılımlar planlandığını belirtti. State University of New York, Fredonia ile eğitime paralel olarak araştırma alanında işbirliğinin de gündeme geleceğini ifade eden Prof. Dr. Demirel, bu çerçevede ortak konferans düzenleme çalışmalarının sürdüğüne de vurgu yaptı. Mayıs 2018’de KKTC’de yapılacak olan 16. Uluslararası Temiz Enerji Konferansı’nın da DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ve State University of New York Fredonia’nın katkılarıyla düzenleneceğinin altını çizen Prof. Dr. Demirel, buna ek olarak DAÜ’deki yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin State University of New York, Fredonia’daki akademisyenlerden de ortak danışmanlık imkanı bulabilmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

“DAÜ İle İşbirliği Yapmaktan Büyük Keyif Aldık”

Bu çerçevede dünya çapında  işbirliklerini daha da geliştirmeyi planlayan DAÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak görev alan State University of New York Fredonia Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Arnavut da, DAÜ ile State University of New York, Fredonia arasında geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma çerçevesinde öğrenci ve akademisyen değişim programının ilk aşamasının başladığını belirtti. Bu çalışmaların devamının geleceğini aktaran Prof. Dr. Arnavut, bir sonraki aşamada DAÜ’lü hocaların State University of New York Fredonia’da ders vermeye başlayacağını vurgulayarak, tekrardan Gazimağusa bölgesinde bulunmaktan ve DAÜ ile işbirliği yapmaktan çok büyük keyif aldıklarının altını çizdi.