İçeriğe git

DAÜ Hukuk Fakültesi Öğrencileri Bolonya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Bolonya Üniversitesi Hukuk Fakülteleri arasında 2015 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, DAÜ Hukuk Fakültesi’nden öğrenciler ilk kez ders almak üzere Bolonya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırdılar.

Bolonya Üniversitesi’yle yapılan iş birliği çerçevesinde, adı geçen kurumlar arasında karşılıklı olarak öğrenci, araştırmacı ve öğretim üyesi değişimi mümkün olmakta ve bu kapsamda öğrencilerin ders alma, öğretim üyelerinin ise araştırma yapma ve ders verme imkanları bulunmaktadır.

Öğrenci değişim programı kapsamında DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Egemen İnaltay, Fulya Bozkurt ve İlayda Öner isimli öğrenciler, başvuran adaylar arasından Bolonya’da hukuk eğitimi almak üzere kabul edildiler. 2017 – 2018 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde eğitim almaya başlayan DAÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, yaşadıkları bu deneyimi hayatlarında önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriyorlar. Bolonya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden İngilizce dilinde aldıkları derslerin, kendilerini geliştirmelerine önemli derecede faydası olduğunu düşünen öğrenciler, bu deneyimi tüm arkadaşlarına tavsiye ettiler.

Bolonya’da bulunan DAÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, dünyanın ilk ve en eski Üniversitesi ve Hukuk Fakültesi’nden ders almak bir yana, Avrupa’da yaşamanın ve genç bireyler olarak hayatı deneyimlemenin paha biçilmez bir tecrübe olduğunu ifade ettiler. Sadece DAÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine tanınan bu olanak, çok sayıda hukuk öğrencisinin katılmak istediği bir değişim programı haline gelmiştir. Öğrenci değişim programlarına ilişkin yapılan araştırmalar, bu tür programların öğrencilerin vizyonunu geliştirmede önemli bir olanak olduğuna işaret etmektedir. Hukuk eğitimi belirli ölçüde ulusal olduğundan, bu tür programlara ender rastlanmaktadır. DAÜ Hukuk Fakültesi bu anlamda zoru başararak öğrenci değişim programını hayata geçirmiştir. 

DAÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, Avrupa Birliği Hukuku, Avrupa Hukuk Düzenlerinin İlkeleri, Uluslararası Hukuk, Avrupa Birliği İç Pazar Hukuku, Bilgi Teknolojileri ve Hukuk, Çin İşletme Hukuku, Telif Hakları Hukuku, Avrupa Rekabet Hukuku gibi önemli dersleri Bolonya Hukuk Fakültesi’nden İngilizce dilinde almaktadırlar. Bu bağlamda DAÜ Hukuk Fakültesi’nin başarılı öğrencileri, DAÜ’yü Bolonya Üniversitesi’nde layıkıyla temsil ediyorlar.