İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlik Bölümü Mezuniyet Projesi Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, 2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Jürisi kapsamında jüri üyesi olarak Gül Güven ve Destine Özkan’ı ağırladı. Her akademik dönem, geleneksel olarak kapsamlı bir etkinlik şeklinde gerçekleştirilen mezuniyet jürilerine, kendi dalında uzman kişiler davet ediliyor.  Bu kapsamda, bu yıl Ankara ve İstanbul’da ofisleri bulunan Ven Mimarlık kurucusu Gül Güven ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) profesyonel işlere imza atan İç Mimar Destine Özkan konuk oldu.

Hem Türkçe hem İngilizce programlara sahip olan DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün, iki farklı programından mezun olacak olan öğrenciler, mezuniyet jürisinde profesyonel meslek yaşamında yarışmalara katılmış, ödüller almış, farklı projeler gerçekleştirmiş olan uzman iç mimarlar tarafından görüşler alarak, kendi profesyonel yaşamlarına etkin ve hazır biçimde adım atıyorlar.  İngilizce program mezuniyet projesi yürütücüsü Doç. Dr. Afet Çeliker Coşkun ve Türkçe program mezuniyet projesi yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Kamil Güley’in yanısıra, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ve İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nil Paşaoğulları Şahin de jüri üyeleri olarak mezun adaylara katkıda bulundular. 

DAÜ İç Mimarlik Bölümü Mezuniyet Projesi Gerçekleştirildi

Mezuniyet projesi konusu olarak yerli üretim yapan, Gazimağusa’da üretim tesisleri bulunan firmalar, öğrenciler tarafından seçilmiş, tüm idari ofisleri ve sosyal aktivite alanları da düşünülerek fabrika projesi tasarlanmıştır.  Bu çerçevede, sanayi ile üniversite arasında da bağ ve iletişim kurulması amaçlanmıştır.

Gerçekleştirilen mezuniyet jurisinin ardından tüm mezuniyet projelerinin sergisi de gerçekleştirildi.  Ardından da Gül Güven tarafından öğrencilere “Son Ders” sunumu verildi. Güven’in kendi yaptığı projeleri anlattığı “Son Ders” sunumunda öğrencilerin profesyonel meslek yaşamında karşılaşabilecekleri zorlukları ve güzellikleri kapsayan sunum gerçekleştirildi.