İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nde Bir Gecede İki Kutlama

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü AQAS Akreditasyon Sertifika Töreni ile 2015-2016 Bahar Dönemi Yüksek Şeref ve Şeref Sertifika Töreni düzenledi.  Gazimağusa Kaleiçi’nde bulunan Mağusa Suriçi Derneği’nde (MASDER) gerçekleştirilen sertifika töreninde İç Mimarlık Bölümü iki mutluluğu bir arada yaşadı.

Uğur Ulaş Dağlı

Söz konusu törende konuşan DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, iki güzel etkinliği bir arada yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, geceye katılan herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Dağlı, konuşmasında merkezi Almanya’da bulunan AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs) akreditasyonunun önemine değinerek, DAÜ’nün akreditasyona sahip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiyede’ki ilk İç Mimarlık Bölümü olduğunu vurguladı.

Ronny Heintz

Gecede konuşan AQAS Akreditasyon Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Ronny Heintz, DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin başarılarının devamını dileyerek, 2019 yılına kadar geçerli olan akreditasyon sertifikasını Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı’ya takdim etti.

Özgür Dinçyürek

DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, İç Mimarlık Bölümü’nü ve şeref ile yüksek şeref sertifikası almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Konuşmaların ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından öğrencilere şeref ve yüksek şeref sertifikaları takdim edildi.

Gecenin sonunda DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Erkan Dağlı ve müzik öğretmeni Rana Uluçay gerçekleştirdikleri müzik dinletisi ile geceye katılanlara keyifli saatler sundular. Tören müzik dinletisinin ardından gerçekleştirilen kokteyl sonrasında sona erdi.