İçeriğe git

DAÜ Kentsel Politikalar Çalıştayı KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü ev sahipliğinde ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları Anabilim Dalı’nın bilimsel katkısı ile 18-19 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenen “Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı” kapsamında düzenlenen KKTC Kentsel Politikalar Çalıştayı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılımları ile 7 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 10:00’da Salamis Bay Conti Resort Hotel Othello Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.  Çalıştaya Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanı sıra; DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren,  KKTC İçişleri Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, İçişleri Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Dr. Türel Öksüzoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Y. Benli, Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Köle, KKTC bölge Belediye Başkanları ile Temsilcileri, Ankara Üniversitesi Öğretim üyeleri ve Konferans Onursal Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Mengi de katıldı.

Prof. Dr. Özgür Eren 

“DAÜ Belediyelere Katkı Vermeyi Sürdürecek”

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı ve konferan düzenleme komite başkanı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başta olmak üzere tüm bakanlık, belediye ve üniversite temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. İşçioğlu, Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı’na dair Sonuç Çalıştayı’nın tamamlanmasının ardından elde edilen bilimsel verilerin ve çözüm önerilerinin, 9 Ekim 2017 Pazartesi günü düzenlenecek basın toplantısı ile halka açıklanacağını belirtti. Doç. Dr.İşçioğlu’nun ardından konuşan konferans onursal başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş konferansın son derece verimli geçtiğini ve yerel yönetimler ile belediyecilik konularının detaylı olarak tartışıldığını ifade etti. DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren ise konuşmasında DAÜ’nün belediyelere teknik ve mühendislik desteği verdiğini, dolayısı ile belediyelerin yaşadıkları sorunları yakından gördüğünü belirtti. Prof. Dr. Eren, DAÜ olarak KKTC belediyeciliğine gerek teknik, gerek mühendislik alanlarında destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Çalıştaya Tam Destek 

Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Çalıştaya Tam Destek

Siyasi yaşamının uzun bir zamanını yerel yönetici olarak geçirdiğini aktaran KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kentsel politikalarla ilgili bu tür uluslararası konferansların yapılması gerekenlerle ilgili siyasilere ışık tutacak önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ve bu çalışmaların devamını beklediğini ifade etti. Kentsel politikaların oluşturulmasında planlamanın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, siyasi iradenin varlığının her planlamanın uygulanmasında etkili olduğuna işaret etti.  KKTC’de yer alan yaklaşık 1.5 milyon dönümlük kamu arazisinin en doğru şekilde planlanmasının gelecek kuşaklara bir borç olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, DAÜ Uluslararası Kentsel Politikalar Konferans’nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, KKTC Cumhurbaşkanı olarak desteğinin tam olduğunun altını çizdi.

DAÜ Kentsel Politikalar Çalıştayı KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi 

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından KKTC Kentsel Politikalar Çalıştayı, Kıbrıs Türk Belediyeciler Birliği Başkanı Ahmet Y. Benli’den başlayarak tüm belediye başkanlarının çalıştaya katkı koymasıyla birlikte sona erdi.

Basın Toplantısı ile Veriler Halka Açıklanacak

Çalıştayı sonunda elde edilen verileriler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 9 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 14:00’de DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Toplantı Odası'nda basın toplantısı gerçekleştirilecektir.