İçeriğe git

DAÜ "Türk Dünyası 2. Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Yarışması" Proje Ortağı Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dünya Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “Türk Dünyası 2. Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Yarışması”nın proje ortağı oldu. Konuyla ilgili 11 Nisan 2017 Salı günü, saat 10:00’da, DAÜ Rektörlük Makamı’nda bir İşbirliği Protokolü imzalandı. İşbirliği Protokolüne DAÜ adına Rektör Prof. Dr. Necdet Osam ve Dünya Gazeteciler Federasyonu adına Genel Başkan Menderes Demir imza koydu.

Söz konusu protokol kapsamında “Türk Dünyası 2. Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Yarışması” DAÜ tarafından KKTC’de belirlenen yapımcılara duyurulacak ve üniversite öğrencileri katılım konusunda teşvik edilecek. Ayrıca DAÜ KKTC’de festival ve yarışma ile ilgili çeşitli tanıtım toplantıları organize edecek. DAÜ derece alan filmlerin gösterimlerinin yapılmasına da öncülük ederek, belirlenecek olan tarihlerde salon tahsisinde bulunacak ve tüm kesimleri gösterimlere davet edecek.

“Türk Dünyası 2. Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Yarışması”na katılacak filmler için son teslim tarihi 20 Ağustos 2017. Seçici kurul 30 Eylül 2017 tarihinde ise yarışma sonuçlarını ilan edecek. Festival Galası, ödül töreni ve film gösterimleri 30 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildikten sonra, belirlenecek olan bir tarihte ödül alan filmlerin DAÜ öncülüğünde KKTC gösterimleri de yapılacak.    

Protokol İmza Töreni’nde bir açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, bu tarz uluslararası sanat organizasyonlarının ülke ve üniversite tanıtımı açısından da büyük yararı olduğunu vurgulayarak, DAÜ’nün kaliteli yükseköğrenim misyonu yanında toplumsal, sosyal ve sanatsal aktivitelere ve işbirliklerine de çok önem veren bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti. Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ise DAÜ gibi uluslararası ve büyük bir eğitim kurumu ile işbirliği yapacak olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek, festival ve yarışmanın güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaret ve Protokol İmza Töreni’nde DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Tanova ve Prof. Dr. M. Yaşar Özden, DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Agah Gümüş, Radyo-TV-Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Ahmet Goran, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı ve Türk Dünyası 2. Uluslararası Belgesel Film Festivali ve Yarışması KKTC Koordinatörü Züleyha Karaman da hazır bulundu. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam tarafından Demir’e lefkara işi pano takdim edildi.