İçeriğe git

DAÜ TV ve Radyo DAÜ’den Atölye Çalışması

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten DAÜTV ve Radyo DAÜ Müdürlüğü, medya ve yayıncılık konularına ilgi duyan öğrencilere yönelik bir atölye çalışması düzenledi.

DAÜ TV ve Radyo DAÜ bünyesinde hizmet veren tanıtım filmi, reklam, program yapımı ile yayıncılığı gibi konularda başarılı çalışmalar yürüten ve farklı alanlarda uzmanlaşmış kadrosu tarafından geçtiğimiz günlerde katılımcı öğrencilere gün boyu eğitimler verildi. DAÜTV ve Radyo DAÜ Stüdyolarında gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere; Diksiyon ve Sunuculuk, Kurgu ve Efekt Teknikleri, Stüdyo Yönetmenliği ve Reji, Ses, Işık ve Kamera Kullanımı, Drone kullanımı ve havadan görüntüleme teknikleri ile Radyo Yapımcılığı konularında teknik ve teorik bilgiler paylaşılarak, pratik uygulama yapmaları sağlandı.   

DAÜ TV ve Radyo DAÜ Müdürü Serkan Şen, üniversitede öğrenim gören ve medya ve yayıncılık sektörüne ilgi duyan üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimler ile profesyonel yayıncılık ve yapımcılığın temelleri, yayıncılık etiği gibi konularda ilgili kişileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.  

Müdürlük bünyesinde çalışan uzman kadronun sahip olduğu teknik ve teorik bilgilerin paylaşılmaya devam edileceğini bildiren Şen, hem üniversitede öğrenim gören öğrencilere, hem de üniversite dışından konulara ilgi duyan kişilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti. Şen, eğitimlerin devam edeceğini de vurgulayarak, bilgi paylaşımının ve topluma hizmet anlayışının misyonları arasında bulunduğunu kaydetti.