İçeriğe git

DAÜ'de Dünya İç Mimarlık Günü Kutlandı

İç Mimarlık alanında dünyanın en saygın kuruluşu olan International Federation of Interior Architects/Designers’ın (IFI) 2007 yılından beridir eğitimsel üyesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü, bu yıl “İçler Anlağı – Interiors Intelligence” temasıyla kurgulanan Dünya İç Mimarlık Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirdi.

Her yıl Mayıs ayının son Cumartesi olarak belirlenen Dünya İç Mimarlık Günü’nün amacı iç mimarlığı kamunun ilgisine taşımak, meslek hakkında bilgi ve anlamlandırmayı arttırmak, profesyoneller arası kooperasyonu iş çeşitliliğine odaklı olarak teşvik etmek ve İç Mimarlığın ve İç Mimarların topluma katkısına vurgu yapmak olduğu belirtildi.

“Değer verdiğimiz mekanlarda sadece mekanın algısal boyutunu deneyimlemekle kalmaz, kim olduğumuz ve ne olabileceğimiz duygusunu da tecrübe ederiz. Düşünülerek tasarlanmış mekanlar, öğrenmemize, düşünmemize, hayal etmemize, keşfetmemize ve yaratmamıza yardımcı olur.”  cümlelerinin yer aldığı 2011 yılı IFI İç Mekan Deklarasyonu doğrultusunda DAÜ İç Mimarlık Bölümü İç Mimarlık Günü’nü düzenlenen etkinlik ile kutladı.                                           

Bu kapsamda, DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün başarılı mezunlarından, algı yönetmeni, ve ‘Evren’den Mesajınız Var, İçinde Mutluluk Var’ kitabının yazarı Evren Çolak’ın davetli konuşmacı olarak “Mutluluğun Hallerini Tasarlamak” başlığıyla gerçekleştirilen interaktif seminerde, DAÜ İç Mimarlık bölüm öğrencileri, öğretim elemanları ve katılımcılar, mutluluk duygusuna konsantre olunan bir ortamı, espiriler/anılar/düşündürmeler/süprizlerle paylaştılar.

İç mimarlık mesleğinin ana odağında olan yaşamın, duygu boyutuyla sorgulanması hedeflenen seminerde özellikle öğrencilerin insan yaşamının her anı için tasarlayan İç Mimarlık alanına yönelik vizyonlarının genişlemesi hedeflenmiş olup, oldukça farklı ve ilginç bir deneyim yaşamaları sağlandı.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün Dünya İç Mimarlık Günü etkinliği, “senin hikayende mutluluk olsun...” önermesiyle sonlanan interaktif seminerin ardından Çolak’ın hediye ettiği kitaplarını imzalaması ile tamamlandı. İç Mimarlık Günü’yle ilgili daha detaylı bilgiye http://ifiworld.org/#World_Interiors_Day adresinden ulaşılabilir.