İçeriğe git

FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır DAÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen “Zirveye Yolculuk” paneline konuşmacı olarak Türkiye’den FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır katıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç moderatörlüğünde gerçekleşen panel, Sağlık Bilimleri Fakültesi YB006 amfisinde yer aldı.  

Cüneyt Çakır

Çakır: “KKTC’ye İlk Gelişim”

Prof. Dr. Malkoç, başarılarla dolu kariyere sahip olan FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır’ı ağırlamaktan duyduğu gururu ifade etti. Büyük bir çoşku ile karşılanan Cüneyt Çakır katılımcılara Türkiye ve dünyada profesyonel hakemlik ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktardı. Başarılı bir kariyere sahip olan Cüneyt Çakır, futbol oynarken hakemlik mesleğine nasıl geçiş yaptığını ve başarıya giden yolculukta yaşadığı deneyimlerini paylaştı. KKTC’ye ilk gelişi olduğunu kaydeden Cüneyt Çakır, burada çok güzel karşılandığını ifade etti ve misafirperverliklerinden ötürü DAÜ’ye teşekkür etti.

Panelde öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra spor dünyasından da çok sayıda katılımcı vardı. Cüneyt Çakır konuşmasından sonra kendisi ve mesleği hakkında merak edilen sorulara cevap verdi. Ayrıca panel sonunda Prof. Dr. Malkoç tarafından Cüneyt Çakır’a günün anısına gümüş tabak takdim edildi.

Prof. Dr. Osam’a Ziyaret

Panelden sonra DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden Cüneyt Çakır, çok keyifli bir ziyaret yaşadığını ifade etti. “Sizin gibi başarılı birini ağırlamak bizim için gurur vericidir.” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Osam, ayrıca böyle önemli ve başarılı konuğu DAÜ’ye davet ettiği için Prof. Dr. Malkoç’a da teşekkür etti. Spor üzerine keyifli bir sohbetin yapıldığı görüşmeye DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aydın Karakuzu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü Koordinatörü, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam tarafından Çakır’a DAÜ logolu lefkara işi pano takdim edildi.