Kuzey Kıbrıs DAÜ ile Dünya Eğitim Liginde

Dünya’nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan Times Higher Education tarafından 30 Kasım 2016 tarihinde, “BRICS & Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler” sıralaması açıklandı. Gelişmekte olan 50 ülkeden 300 yüksek eğitim kurumunun yer aldığı listede Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 173. sırada yer alarak bir kez daha büyük bir başarıya imza attı.

Değerlendirmede birinci sırada Çin Halk Cumhuriyeti’nden Pekin Üniversitesi yer alırken, Türk üniversiteleri arasında ise Koç Üniversitesi ilk sırada gösterildi. DAÜ listede “Kuzey Kıbrıs” başlığı altında tek üniversite olarak yer alırken, Türkiye’de bulunan üniversitelerle karşılaştırıldığında en iyi 10 üniversite arasında yer alıyor.

"BRICS & Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler” sıralamasında, BRICS ülkelerini oluşturan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’daki üniversiteler ve Financial Times tarafından belirlenen dünyanın hızlı gelişmekte olan ekonomilerinde bulunan üniversiteler yer aldı. Bu yıl Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs ülke olarak ilk kez Zagreb ve Doğu Akdeniz Üniversitelerinin listelenmesi ile sıralamada yer aldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi yaklaşık iki ay önce yayınlanan 2016 yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye üniversiteleri arasında değerlendirilerek sıralanmıştı. Değerlendirmede genel Times Higher Education Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda kullanılan öğretim, araştırma, atıflar, sanayi geliri ve uluslararasılaşma gibi temel alanlarda 13 performans göstergesi kullanılarak, hazırlanan listede gelişmekte olan ülkeler için önemli olan sanayi ilişkileri ve uluslararasılaşma gibi konuların ağırlığı artırıldı.

Rank

Name