İçeriğe git

Türkan Navruz'un Sergisi DAÜ'de Açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yetiştirdiği en önemli sanatçılar arasında yer alan uluslararası Vitray Sanatçısı, Şair ve Yazar Türkan Navruz’un “Bir Nefesten... Bin Nefese...”  isimli vitray sergisi, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) sanatseverler ile buluştu.

Necdet Osam, Cem Tanova, Türkan Navruz

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova ve öğretim görevlilerinin katılımı ile 1 Mart 2017 Çarşamba günü, saat 18:30’da, Prof. Dr. Özay Oral Kütüphanesi Sergi Salonu’nda serginin açılışı gerçekleştirildi.

Türkan Navruz, Necdet Osam

Açılışta konuşan Prof. Dr. Osam, sanatın toplum açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, DAÜ’nün sanata ve sanatçıya her zaman destek olmaya çalıştığını aktardı. Prof. Dr. Osam’ın ardından konuşan Türkan Navruz ise, eserlerini DAÜ gibi güçlü bir üniversitede sergilemekten duyduğu memnuniyeti aktararak, eserlerinin öğrenciler ile buluşmasından son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Navruz, sergi sırasında Prof. Dr. Osam’a eserler hakkında bilgiler de verdi.

Söz konusu vitray sergisi 8 Mart 2017 tarihine kadar, DAÜ Prof. Dr. Özay Oral Kütüphanesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.