İçeriğe git

Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı DAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü ev sahipliğinde ve Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları Anabilim Dalı'nın bilimsel katkısı ile düzenlenen “Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı” 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, saat 09:30’da, Salamis Bay Conti Resort Hotel’de gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Doç. Dr. Deniz İşçioğlu 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta konferans düzenleme kurulu adına konuşan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu katılan herkese hoşgeldiniz diyerek, söz konusu konferans ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti’nde (TC) yaşanan kent sorunlarının ele alınacağını vurguladı.

Prof. Dr. Kadir Gürdal 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Gürdal, DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansta bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Şehircilik konusunda birçok çalışmanın gerçekleştirileceği konferansın başarılı geçmesini temenni eden Prof. Dr. Gürdal, sunulacak bildirilerin birçok akademik perspektifte tartışılacağını da vurguladı.

Prof. Dr. Erkan İbiş 

Açılışta konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, söz konusu konferans ile ele alınacak olan konuların çok önemli olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. İbiş, Üniversiteler olarak kenti şekillendiren temel unsurlardan olan kültür ve sanat alanlarını da aynı kabın içerisinde değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Kentsel sorunların herkesi ilgilendirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. İbiş, söz konusu konferans ile alanında uzman kişiler tarafından kentsel sorunların değerlendirileceğine ve çözüm yolları aranacağına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Necdet Osam 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise gerçekleştirdiği konuşmasında konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek çevre ile ilgilenen bir birey olarak tüm dünyada kentsel sorunların olduğunun farkında olduğunu aktardı. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün çevreye ve insana saygılı olmaya çalışan bir yapıda olduğuna vurgu yaparak, DAÜ hakkında geniş bilgiler verdi. DAÜ olarak akreditasyonlara verilen önemden bahseden Prof. Dr. Osam, son üç yıl içinde yapılan inovasyon, geliştirme ve araştırma çerçevesinde DAÜ’nün Times Higher Education (THE) listesindeki yerini koruduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Doğan ve Prof. Dr. Necdet Osam

Prof. Dr. Ayşegül Mendi ve Prof. Dr. Necdet Osam

Prof. Dr. Necdet Osam ve Prof. Dr. Ruşen Keleş

Prof. Dr. Ruşen Keleş

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam tarafından konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi. DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim elemanlarının gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından ise konferans Onursal Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından gerçekleştirilen konferansın ilk sunumu yer aldı.

19 Eylül 2017 tarihinde de devam edecek olan konferans süresince Kent Yönetimi, Kent Ekonomisi, Kentsel Siyaset, Konut Politikaları, Kent/Kır İlişkisi, Kırsal Kalkınma, Dünyada ve Türkiye’de Kentleşme, Sürdürülebilir Kentsel Gelişme, Kentsel Altyapı Hızmetleri ve Finansmanı, Kentsel Katılım, Kent Planlaması, Kentsel Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri, Kentsel İklim Değişikliği, Kentsel Dönüşüm, Gecekondu, Afet Yönetimi, Göç, Kentsel Güvenlik, Kentsel Rant, Kent Kuramları ve Yeni Yaklaşımlar, KKTC’nin Kentsel Sorunları, Dağlık Alanların Önemi / Stratejik Yaklaşımlar gibi konular üzerinde durulacak.

DAÜ Deniz Tesisleri’nde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın da katıldığı kokteyl 

Konferans programı kapsamında 17 Eylül 2017 tarihinde DAÜ Deniz Tesisleri’nde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın da katıldığı kokteyl gerçekleştirildi. Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı, 2014 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu ve 2016 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz'de Çevresel Güvenlik Konferansı'nın devamı niteliğini de taşıyor.