İçeriğe git

Yabancı Öğrencilerden DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'a Ziyaret

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen DAÜ Uluslararası Yaz Okulu kapsamında ülkemize gelen üç yabancı öğrenci, Rektör Prof. Dr. Necdet Osam’a ziyarette bulundu. Türkçe öğrenmek için Yaz Okulu’nda iki aylık yoğunlaştırılmış kurs almak amacıyla DAÜ’de bulunan Princeton Üniversitesi’nden Avichai Ozur Bass ve Northwestern Üniversitesi’nden Nick Anderson ile Kinsey Erickson yaz dönemini DAÜ’de ve Kuzey Kıbrıs’ta geçirecek olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Ziyarette öğrencilere DAÜ ile ilgili bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 106 farklı ülkeden 20 bin civarında öğrencinin eğitim aldığı gerçek bir uluslararası kampüs üniversitesi olduğuna vurgu yaptı. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu kapsamında her yıl yüzlerce yabancı öğrenciye çeşitli alanlarda kurs verdiklerini ve aynı zamanda ülke tanıtımına da katkıda bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Osam, öğrencilere DAÜ’de keyifli bir yaz dönemi geçirmeleri ve Türkçe dilini iyi öğrenmeleri konusunda temennide bulundu.

Ziyarette DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Tanova ve Prof. Dr. Özgür Eren, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ve Uluslararası İşler ve Tanıtım Koordinatörü Ozan İnamlık da hazır bulundu. Söz konusu öğrenciler iki ay boyunca DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlilerinden Türkçe eğitimi alacaklar. Öğrenciler aynı zamanda DAÜ’de bulundukları süre zarfında birçok sosyal aktiviteye de katılarak DAÜ’yü ve KKTC’yi yakından tanıma fırsatı elde edecekler.