İçeriğe git

DAÜ BTYO URAP Sıralamasında

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü dünya genelindeki üniversiteleri akademik kalitelerine göre değerlendirmeye alan “University Ranking by Academic Performance - URAP” sıralamasına göre değerlendirilmeye alınan 156 üniversite arasında 21. sırada yer alma başarısını gösterdi.

Bilgisayar ve Enformatik Bilimler başlığı altında değerlendirilen DAÜ BTYO Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Türkiye sıralamasına göre 21. sırada yer alırken dünya genelinde ise 1060. sırada yer alıyor.

URAP, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılından bu yana her yıl, yıllık olarak yüksek sayıda akademik yayına sahip Yüksek Eğitim Kurumları ile ilgili verileri toplayarak, söz konusu kurumları akademik performanslarına göre sıralıyor. URAP sıralama sisteminde Üniversiteler, akademik yayın kaliteleri, sayıları, uluslararası araştırma ve uluslararası işbirliği çalışmaları, akreditasyonları, akademik yayınların yer aldığı yayınların kalitesi, yapılan araştırmaların kalitesi ve etkisi, bilimsel üretimler gibi performans göstergeleri bakımından değerlendiriliyor.

Ayrıca, üniversitelerin genel sıralamasında makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel döküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kriterleri baz alınarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar