İçeriğe git

DAÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı Fark Yaratıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü bünyesinde eğitim hayatına devam eden Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı verdiği eğitim, sunduğu fırsatlar ve yetiştirdiği mezunlar ile alanında fark yaratmaya devam ediyor. Program kalitesi, hem Yükseköğretim Kurulu (YÖK) hem de özellikle sağlık, sosyal bilimler ve benzeri dallarda verilen lisans ve yüksek lisans seviyesindeki eğitimlerin akreditasyonu üzerinde uzmanlaşan Almanya bazlı uluslararası bir akreditasyon kurumu olan AHPGS (Accreditation Agency in Health and Social Sciences) tarafından tescillemiştir.

DAÜ Biyolojik Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahar Taneri Güder, programdan mezun olan öğrencilerin dünyanın çeşitli yerlerinde yüksek lisans eğitimlerine devam ettiğini belirterek, birkaçının İtalya’da bulunan Pavia Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı, Hollanda’da bulunan Maastricht Üniversitesi, Biyomedikal Bilimler Programı, İngiltere’de bulunan Hull Üniversitesi, Biyomedikal Bilimler Programı, İngiltere’de bulunan Newcastle Üniversitesi, Biyoenformatik Programı ve Türkiye’de bulunan Bilkent Üniversitesi, Moleküler Biyloji ve Genetik Programında eğitim hayatlarına devam ettiklerini vurguladı.

Doç. Dr. Taneri Güder, DAÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik ekibi olarak, çok kapsamlı ve uluslararası standartlarda eğitim sunan bu programın parçası olmak isteyen öğrencileri Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü’nü ziyaret etmeye davet ettiklerini belirterek  5 Haziran 2017 tarihinde gerçekleşecek olan DAÜ Giriş ve Burs Sınavı’nda başarılar dilediklerini vurguladı. Doç. Dr. Taneri Güder, program ile ilgili detaylı bilgi için mbg@emu.edu.tr  adresinden de kendilerine ulaşılabileceği bilgisini verdi.