DAÜ YÖK 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) himayesinde gerçekleşen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde temsil edildi. 26 Eylül 2017 Salı günü Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin temsil edildiği törene, DAÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Agah Gümüş ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin tespit edilerek bunların özel olarak desteklenmesi, bununla birlikte uluslararası alanda çok daha güçlü, çok daha farklı bir konuma gelinmesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK’ün üniversiteleri dünyada rekabet edilebilir düzeye taşıyacak yenilikler konusundaki çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da konuşmasında araştırma üniversitelerinin akademi ile genç kuşakları ülke kalkınmasına kazandırması sürecinde Cumhuriyet tarihinde gerçekleşen kazanımların daha ileriye taşınmasını hedeflediklerini aktardı. Belirlenen araştırma üniversiteleri ile ödül alan üniversiteler ve temsilcilerinin tebrik edilmesinin ardından 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.