İçeriğe git

DAÜ'de İran Yalda Gecesi Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Ofis’e bağlı İran Öğrenci Birliği tarafından “Yalda Gecesi” gerçekleştirildi. Yılın en uzun ve karanlık gecesi olarak kabul edilen söz konusu gecede İranlı öğrenciler biraraya gelerek geceyi çeşitli etkinliklerle kutladılar. Katılımın oldukça yoğun olduğu “Yalda Gecesi”ne DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’nın yanısıra İran Büyükelçisi Dr. Reza Zabib de katıldı.

Gece, Kuran-ı Kerim’den çeşitli ayetlerin okunmasının ardından İran Milli Marşı’nın okunması ve İran’ın tarihini anlatan video gösterimi ile başladı. Gecede İran Öğrenci Birliği Başkanı Saeed Ebrahimijema böylesi anlamlı ve güzel bir gece gerçekleştirdiklerinden dolayı son derece memnun olduğunu dile getirerek herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Üniversite adına konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Amca katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek İran Büyükelçisi’ni DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Amca, gecenin keyifli geçmesi temennisinde bulundu.  Prof. Dr. Amca’nın ardından konuşan İran Büyükelçisi Dr. Reza Zabib DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek güzel bir gece geçmesi temennisinde bulundu.

Gecede Dr. Zabib tarafından Prof. Dr. Amca ve Uluslararası Yaz Okulu Koordinatörü Ulaş Gökçe’ye hediye takdimi gerçekleştirildi. Öte yandan Prof. Dr. Amca da Dr. Zabib’e Kıbrıs’a özgü lefkara işi pano takdiminde bulundu. Söz  konusu gecede İran’ın önde gelen sanatçılarından Salar Aghili gerçekleştirdiği canlı performans ile geceye katılanlara keyifli saatler yaşattı.