İçeriğe git

DAÜ’de Şef Tanya Kilitkayalı ile Zeytinli Hellimli Bulla Yapımı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) ve Bellapais Begonvil Inner Wheel Kulübü (BBIWK) iş birliğinde yaşlılar haftasına yönelik çok özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Şef Tanya Kilitkayalı ile Zeytinli Hellimli Bulla Yapımı Atölyesi düzenledi.

Söz konusu atölye çalışmasına Ötüken Köy Kadın Kursu, Ötüken Özel Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra DAÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü stajyer öğretmenleri, İskele Belediyesi temsilcileri ve BBIWK üyelerinden oluşan 45 kişi katıldı.

Etkinlikte BBIWK üyeleri tarafından çocuklar ve Şef Tanya Kilitkayalı için özel olarak tasarlanan önlükler takdim edilerek birlikte bullalar pişirildi. Çocuklar, düzenlenen etkinlikte hem Şef Kilitkayalı’ya hem de bulla yapımına büyük ilgi gösterdiler. Etkinliğe Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mine Haktanır ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlkay Yorgancı da katılarak destek verdi. Doç. Dr. Haktanır konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu güzel ve özel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Etkinlikte Inner Wheel Kulübü katılımcıları adına konuşan Kulüp Başkanı Eser Ruso Özyalçın Kulüp hakkında bilgiler vererek, DAÜ Turizm Fakültesi ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi aracılığı ile çocuklar ve yaşlı bireylerle beraber oldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Ötüken Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Özge Yiğit ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ TDM Yönetim Kurulu’nun okullarını ziyarete geldiklerinde projenin fikir olarak küçük bir tohum şeklinde olduğunu, sonrasında TDM Başkanı Nazenin Ruso Kandemir’in bu tohumu alıp yeşertip bir fidan haline getirdiğini ve DAÜ Turizm Fakültesi, Begonville Inner Wheel Kulübü, Şef Tanya Kilitkayalı ve İskele Belediye’si ile beraber bu fidanın ağaca dönüştüğünü vurguladı.

Doç. Dr. Haktanır, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlerden Ötüken Özel Eğitim Merkezi adına Sorumlu Öğretmen Özge Yiğit’e ve BBIWK Kulübü adına Başkan Eser Özyalçın’a çiçek takdim etti. Öte yandan etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür belgelerini takdim edildi.

Malzeme sponsorluğunu BBIWK’nın, ulaşım sponsorluğunu ise İskele Belediyesi’nin yaptığı etkinlikte yapılan bullalar ve BBIWK üyelerinin hazırladığı hediye çantaları Ötüken Özel Eğitim öğrencileri eşliğinde önceden belirlenen 18 farklı yaşlı evine dağıtıldı. Söz konusu proje ile küçük çocuklara büyüklere karşı saygılı olmayı öğretmek ve yaşlılara yalnız olmadıkları mesajını vermek amaçlandı.