İçeriğe git

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nı Görüşen Özel Komite Üyeleri DAÜ’yü Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nı görüşen özel komite üyeleri 23 Ocak 2015 Cuma günü, saat 10:00’da DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile bir araya gelerek DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı hakkında ön görüşme gerçekleştirdi.

DAÜ’nün yapısını demokratikleştirmek, özerklik kazandırmak ve kurulların karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağlamak amacıyla hazırlanan DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nın son hali komite üyelerinin DAÜ yönetimi ve 3 sendika ile görüşmeleri sonucunda tamamlanacak. Gerçekleşen toplantı öncesinde basına bilgi veren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün her zaman toplumsal ve eğitim bağlamında görevlerini yerine getirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Osam, toplantıda yasa tasarısı hakkında fikir alışverişinde bulunulacağını ve prosedürün nasıl olacağı konusunda bilgi paylaşımı yapılacağını sözlerine ekleyerek komite üyelerine DAÜ’ye verdikleri değerden ve ziyaretten ötürü teşekkürler etti. Komite başkanı Doç. Dr. Tufan Erhürman ise gerçekleştirdiği konuşmasında özel ve geçici bir komitenin kurulduğunu ifade ederek, amacın DAÜ’yü özerk ve demokratik üniversiteye yakışacak bir yasaya kavuşturmak olduğunu dile getirdi. DAÜ’nün KKTC’de üniversiteler açısından bir amiral gemisi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Erhürman, bu görüşmelerin KKTC Meclisi’nin DAÜ’ye verdiği değerin kanıtı olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Erhürman, ayrıca gerçekleşen görüşmelerin sonucunda yasanın son halini alacağı da sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nı görüşen özel komite üyeleri CTP-BG Milletvekillerinden Doç. Dr. Tufan Erhürman, Erkut Şahali, Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy, UBP Milletvekillerinden Dr. Erdal Özcenk, Ersan Saner, Dursun Oğuz, DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’den oluşuyor. Söz konusu toplantıya  DAÜ’den Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca da katıldı.