İçeriğe git

Lise Öğrencileri DAÜ’de Atölye Çalışmalarına Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” devam ediyor. Ülke genelindeki liselerden 1000’i aşkın lise son sınıf öğrencisinin katılacağı Atölye Çalışmaları 16 Aralık 2015 tarihinde  DAÜ kampüsündeki çeşitli akademik birimlerde yapılmaya başlandı.

Atölye çalışmalarının ilk gününe Gazimağusa bölge okullarından Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji katıldı. Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar.

Söz konusu atölye çalışmalarının ikinci günü olan 17 Aralık 2015 tarihinde ise Karpaz ve İskele bölge okullarından Bekirpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Erenköy Lisesi, İskele Ticaret Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. 09:30 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilen söz konusu atölye çalışmaları bölgelere göre 21 ve 28 Aralık 2015 tarihlerinde  de devam edecek.

Atölye çalışmalarına 21 Aralık 2015 Pazartesi tarihinde, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Türk Maarif Koleji ve Değirmenlik Lisesi katıldı. Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar. Söz konusu atölye çalışmaları, 28 Aralık 2015 tarihinde Lefkoşa, Girne ve İskele bölge okullarından 7 lisenin katılımı ile son bulacak. 

26 farklı konuda gerçekleştirilecek olan Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Konular arasında Sosyal Medya ve Güvenlik, 3 D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri ve Uygulamaları, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Perküsyon ve Ritim atölye çalışması, Sanat Eğitimi (16-17 Aralık 2015), Yaratıcı Düşünme, Estetik Etkinlikleri (21-28 Aralık 2015), Sanal Mekanda Çekim, TV Haberciliği, Radyo Programcılığı, Yurttaş Gazeteciliği, Reklam İçin Yaratıcı Düşünce Teknikleri Birlikte Marka Yaratalım, Elektromanyetik ve Elektrostatik Temelleri, Robotlu Üretim ve İnsan Verimliliği, Web Sitesi Tasarımı, CNC Tezgahı ile Parça Kesme, Rüzgar Tüneli, Beton Karışımı Hazırlanması ve Taze Beton Deneyleri, İş Hukukuna Genel Bakış ve İş Kazaları, İlaç Sentezi ve Analizi, İnsan Hücrelerinden DNA İzolasyonu, Mutfak Uygulamaları, Sağlıklı Beslenme Sunumu, Temel İlk Yardım Uygulaması, Dinamik Denge Değerlendirmesi, Marka Kentler-Eko Tasarım, Kültürel Miras, Geleneksel Yapıların Yeniden Kullanımı, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları, Döngüsel Akım Şeması, Kıbrıs Sorunu, Mikrobiyoloji / El Kirliliği / Mikroskopta Parazit İncelemeleri / Bakterilerde İlaçlara Direnç / Bakterilerin Üremesinin Dermonstrasyonu konuları yer almakta. 

Rehber Öğretmenleri ve Öğrenciler Ne Dedi?

Fadime Türkmenli – Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben hukuk okumak istiyorum ve burada Hukuk Fakültesi’nde bire bir hocalardan bilgi almak beni çok mutlu etti. DAÜ tercihlerim arasında bir üniversite. DAÜ’nün kampüsü güzel ve sosyal aktiviteleri açısından da çok aktif bir üniversite.

Şerife Seymert -  Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

İç Mimarlık Bölümü’nde okumak istiyorum. DAÜ kaliteli bir eğitim sistemine sahip ve diploması her yerde geçen bir üniversite, bu yüzden birinci tercihim kesinlikle DAÜ. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum.

Asya Karaali -  Doğu Akdeniz Doğa Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Bizler için çok faydalı bir gün. Özellikle karar vermede zorlanan öğrenciler için atölye çalışmaları çok yararlı oluyor. Bugün hocalar bizlerle çok ilgilendi ve DAÜ en iyi üniversiteler arasında yer alıyor, bu yüzden ilk tercihim kesinlikle DAÜ’dür. 

Busem Ateş – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Henüz hangi bölümü seçeceğim konusunda karar veremedim. Bugünkü organizasyonun bizim karar verme sürecimizde faydalı olacağını düşünüyorum. DAÜ hakkında çok güzel bilgiler topladım ve kaliteli bir okul olduğunu duydum. DAÜ tercihlerimin arasında yer alıyor.

Özlem Geyik - Gazimağusa Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Bugün gerçekleşen organizasyon sonrası kararımı verdim ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü okumak istiyorum. DAÜ tercihlerimin arasında yer alıyor, eğitim sistemi çok iyi ve sosyal aktiviteler açısından da çok faal bir üniversite.

Selen Güngör – Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben üniversitede Hemşirelik Bölümü’nde eğitim almak istiyorum. DAÜ’de ablam da eğitim alıyor bu nedenle eğitim kalitesi hakkında bilgim var. DAÜ uluslararası standatlarda bir üniversite. DAÜ’de eğitim almayı kesinlikle istiyorum. Gerçekleştirilen atölye çalışmaları sayesinde bölümler hakkında daha detaylı bilgi alabiliyoruz. Kesinlikle faydalı olduğuna inanıyorum. 

Vladislava Goryelova – Bekirpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Eczacılık alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Uluslararası olması ve İngilizce dilinde eğitim vermesi çok güzel. DAÜ’de birbirinden farklı kültürler bir arada eğitim alıyorlar. Eğitim kalitesi açısından da KKTC’de en iyi üniversite olduğunu biliyorum. Atölye çalışması sayesinde de ileride eğitim almayı düşündüğüm bölüm hakkında detaylı bilgi sahibi oldum.

Buse Fidan – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Tıp alanında eğitim almak istiyorum. Küçüklüğümden beri doktor olmayı hayal etmiştim. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. İngilizce dilinde eğitim vermesi ve uluslararası bir diploma sunması gerçekten büyük avantaj. Atölye Çalışmaları sayesinde ileride eğitim almayı istediğim bölümü ve öğrencilerine sunduğu imkanları yakından görme şansı yakaladık. Karar vermem kesinlikle daha da kolaylaştı.

Fatma Alaçam – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde eğitim almayı istiyorum. DAÜ de tercihlerim arasında olan bir üniversite. Atölye çalışması sayesinde bölümü yakından inceleme fırsatı yakaladık. Karar verme aşamasında olan bizler için yararlı olduğunu düşünüyorum. 

Bilge Kaya  - İskele Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben turizm alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ kaliteli eğitim veren uluslararası bir üniversite. İngilizce dilinde de eğitim vermesi de çok önemli. DAÜ benim tercihlerim arasında ve kesinlikle DAÜ’de eğitim almayı istiyorum. Atölye çalışmalarının da bölümleri tanımamızda ve karar vermemizde yararlı olduğunu düşünüyorum. 

Sedef Güzer – Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde Müzik Öğretmenliği alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ kaliteli ve uluslararası bir üniversite. KKTC’de eğitim alacaksam kesinlikle DAÜ’de eğitim almayı isterim. Atölye çalışmalarının da bizler için yararlı olduğunu düşünüyorum. Daha detaylı olarak bölümleri inceleme fırsatı yakalıyoruz. 

Zeynep Avcıbaşı - Namık Kemal Lisesi Rehber Öğretmeni

Öğrencilerin bire bir bilgi aldıkları bir organizasyon ve çok başarılı. Bu organizasyondan sonra daha iyi karar vereceklerine inanıyorum. Ben de DAÜ mezunuyum ve çok kaliteli bir eğitim sistemine sahip ve KKTC’deki en iyi üniversite olduğunu düşünüyorum. 

Bengül Akyüz – Gazimağusa Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni

Atölye çalışmaları öğrenciler için çok faydalı bir organizasyon. Bizler okulda bir takım uygulamalı dersler yapıyoruz ancak DAÜ’de alanında uzman kişiler tarafından bire bir yerinde görme ve uygulamalara katılma şansı bulmaları öğrenciler için büyük bir şans. Bölüm olarak tanıtımlar yapıldığında öğrencilerin üzerinde daha iyi etki bırakıyor ve karar verme süreçlerini kolaylaştırıyor.

Özge Bertuğ - Namık Kemal Lisesi Edebiyat Öğretmeni

Öğrenciler için çok faydalı bir organizasyon, istedikleri bölüm hakkında bire bir bilgi alma fırsatı yakalıyorlar. Öğrenciler daha kolay karar verme şansına sahip oluyorlar. Bende bir DAÜ mezunuyum ve çok kaliteli bir öğrenci kadrosuna sahip. 

Hakan Özoğul– Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Atölye çalışmalarında merak ettiğimiz sorulara cevaplar bulabiliyoruz. Bizlerin daha net karar vermesini sağlıyor bu organizasyonlar. DAÜ’de okuyan çok arkadaşım var ve hakkında güzel şeyler duyuyorum.

Berk Koygun - Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Bizler için bire bir bilgi almak çok önemli. DAÜ’de hukuk okumak istiyorum. Ailem de DAÜ mezunu ve bundan dolayı DAÜ’nün eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu biliyorum. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite.

Evren Mahmutoğlu – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Sağlık Bilimleri alanında eğiitm almak istiyorum.DAÜ’nün KKTC’de eğitim veren en iyi üniversite olduğunu düşünüyorum. DAÜ Uluslararası eğitim veren bir üniversite. Atölye çalışması sayesinde ilerde eğitim almayı düşündüğüm bölüm hakkında detaylı bilgi edinme şansına sahip oldum. DAÜ tercihlerim arasında yer alıyor.  

Meliz Damla Hüseyinoğulları – Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı okumak istiyorum. Bire bir alanında uzman kişilerden bilgi almak ve bölümler hakkında daha iyi bilgilere sahip olmak biz öğrenciler için çok aydınlatıcı oluyor. DAÜ KKTC’nin en iyi üniversitesi ve eğitiminin İngilizce olmasından ötürü de ilk tercihim kesinlikle DAÜ’dür.

Bahar Özkul – Lapta Yavuzlar Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorum. DAÜ’yü çok beğendim. Atölye çalışmalarında bizimle çok güzel ilgilendi hocalar ve eğitim kalitesinin yüksek olduğu anlaşılıyor. Benim birinci tercihim DAÜ’dür.

İlayda Kadere – Değirmenlik Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben tam olarak karar vermedim ama Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorum. Atölye çalışmaları sonrasında daha net ve doğru karar vereceğime inanıyorum. Burda gördüklerimden çok etkilendim ve DAÜ tercihlerimin arasında bir üniversite.

Fatih Demirel – 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Turizm ve Hukuk arasında henüz karar veremedim. Atölye çalışmalarından sonra kararımın netleşeceğini düşünüyorum. Hocalardan bire bir bilgi almak ve DAÜ’nün yurtdışı bağlantılarının olduğunu öğrenmek etkileyici unsurlar oluyor seçim süreçlerimizde. Burada olmaktan dolayı mutluyum.

Fikriye Şipal – Lefke Gazi Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Mesleklerle ilgili bire bir bilgi almak biz öğrenciler için çok faydalı oluyor. Eğitim süreci ve sektör hakkında bilgiler aldık alanında uzman kişilerden bundan dolayı çok mutluyuz. DAÜ ilk tercihlerim arasında bir üniversite.

Dilara Aykent – Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Ben henüz karar veremedim onun için bu organizasyonun gerçekleşmesi çok iyi oldu. Kararsız kaldığımız bölümler hakkında daha net fikir sahibi olmamızı sağlıyor. DAÜ’nün iyi bir üniversite olduğunu duydum ve tercihlerimin arasında yer alıyor.