İçeriğe git

DAÜ'lü Gençlerden İlkokul Çocuklarına Yönelik Sosyal Sorumluluk Projeleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan ve DAÜ Öğretim görevlisi Barış Başel tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri ilkokul çocuklarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Projelerden ilki,” Kişisel Temizlik ve Kişisel Bakım”, diğeri ise “Tüylü Dostlarım” adları altında yapıldı.

Kişisel Temizlik ve Kişisel Bakım

DAÜ öğrencilerinden Güzide Altıparmak, Tuba Çekok ve Bahar Gür tarafından gerçekleştirilen ilk proje DAÜ Öğretim Görevlisi Barış Başel tarafından verilen Toplumsal Hizmet dersi kapsamında düzenlendi ve Gazimağusa’da bulunan Gazi İlkokulu’nda ‘Kişisel Temizlik ve Kişisel Bakım’ hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıfları dolaşarak kişisel bakımlarını nasıl yapmaları gerektiğini ve virüs ve mikroplardan korunmak için neler yapmaları gerektiğini anlattılar. Projeyi hazırlayan DAÜ’lüler, ilkokul öğrencilerini bilgilendirirken dikkatlerini daha fazla çekmek için kişisel bakım ile ilgili videolar da izlettiler. Bilgilendirmenin ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin soruları ile devam eden etkinlik, öğrencilerin kişisel bakımları ile ilgili farkındalıklarını artırdı.

Konferansa etkin bir şekilde katılan okul Müdür Muavini Şevki Pırlanta, etkinlik hakkında görüşlerini belirterek, böyle etkinliklerin çocuklar için farkındalık yarattığını ve etkili olduğunu ifade etti. Etkinlik, öğrencilere yapılan sunumun ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

DAÜ’ de ‘Tüylü Dostlarım’ Adlı Konferans Düzenlendi

Bir diğer proje ise, DAÜ Eğitim Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Hatice Aslanoğlu, Ayşenur Kayıran, Ümit Kocasakal, Kazım Erman Akdağ, Kadir İnan ve Oğuzhan Asil Yücesoy tarafından gerçekleştirildi. DAÜ Öğretim Görevlisi Barış Başel tarafından verilen Toplumsal Hizmet Dersi kapsamında gerçekleştirilen proje, DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Aktivite Salonu’nda yer aldı.

“Tüylü Dostlarım” adını taşıyan ve Gazi İlkokulu öğrencilerinin misafir olduğu bu etkinlikte ''Hachiko'' adlı film, ilköğretim okulu öğrencilerine izletildi. Etkinliği gerçekleştiren öğrencilerin bu filmi seçmesindeki amaç, insanların bitmek bilmeyen arzu ve doyumsuzlukları sonucunda büyük zarar gören, doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılarak eğlence ve ticari amaçla tutsak edilen, sahipsiz bırakılan, eziyet edilen, toplumun büyük çoğunluğu tarafından önemsenmeyen ve canlı varlık oldukları unutulan tüylü dostlarımıza saygı duyulması konusunda farkındalık kazandırmaktı. Film ilköğretim okulu öğrencilerine iki bölüm halinde izletildi ve birinci bölümün sonunda öğrencilere mısır ikram edildi. İkinci bölüm izletildikten sonra öğrencilerden filmle ilgili görüşler alındı. Öğrencilere, izledikleri filmin kendilerine nasıl bir mesaj verdiği ve hayvanlara karşı nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiği konularında sorular soruldu.

Etkinlik öncesinde proje sahibi öğrenciler, Gazi İlkokulu öğrencilerinden ‘Tüylü Dostlarım’ adlı proje için resim çizmelerini isteyerek, çizilen resimler arasından en iyi olan 3 resimi seçtiler. Resim sahiplerine hediyeler verilerek, program öğrencilerin mutlu bir şekilde DAÜ’den ayrılmasıyla son buldu.