İçeriğe git

Kadınlarda KKTC, Erkeklerde Nijerya Şampiyon

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “DAÜ Uluslararası Futsal Turnuvası” 19 Nisan 2017 Çarşamba akşamı, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanan final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.  

Final maçlarında erkeklerde Nijerya Filistin’i 12-11, kadınlarda ise KKTC Nijerya’yı 1-0 mağlup ederek şampiyon oldular. Erkeklerde Filistin’in ikinci, kadınlarda ise Nijerya’nın ikinci olduğu turnuvada, ücüncülük maçlarında erkeklerde Türkiye İran’ı 5-4, kadınlarda ise İran Kamerun’u 3-0 mağlup ederek üçüncü olma hakkını elde ettiler.  

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1458533537500669/

Maçların ardından gerçekleştirilen Ödül Töreni ile dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Turnuvada şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevin Uğural, Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Yrd. Doç. Dr. Mutlu Kale ve Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu tarafından takdim edildi.

Gecede ayrıca, En Centilmen Kadın Oyuncu; Favour Ezinne Ogwuegbu, En Centilmen Erkek Oyuncu; Roy Alhawawini, En İyi Antrenör (Kadınlar) Gizem Yahat, En İyi Antrenör (Erkekler); Ibrahim Ahmad Musa, En İyi Kaleci (Kadınlar); Damla Lisaniler, En İyi Kaleci (Erkekler); Ihsan Salem, Gol Kraliçesi; Niknaz Badrinezhad, Gol Kralı Alireza Zarrin, En Değerli Oyuncu (Kadın); Tahmina Suleymanzaqde, En Değerli Oyuncu (Erkek) Rafael Ndubuisi ödüle layık görüldü. Ödüller Spor İşleri Müdürlüğü personeli tarafından kendilerine takdim edildi.

22 Mart 2017 tarihinde başlayan turnuvada toplam 30 erkek ülke takımı ile 10 kadın ülke takımı yarıştı. 22 Mart – 5 Nisan 2017 tarihleri arasında oynanan grup maçlarının ardından çeyrek final ve yarı final maçları 6 Nisan 2017 tarihinde oynandı.

DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu`nda gerçekleşen tüm karşılaşmalarda erkekler altı grupta, kadınlar ise iki grupta mücadele etti. Erkeklerde grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 2’ye giren takımlar çeyrek finale yükselerek çapraz eşleşme yöntemiyle yarı finale kalan takımları belirledi. Yarı final maçlarının ardından ise galip gelen takımlar final oynamaya hak kazandı. Mağlup olan takımlar ise üçüncülük maçlarını oynadı. Kadınlarda ise ilk ikiyi alan takımlar çapraz eşleşme ile yarı finale yükseldi. Yarı finalde kazanan takımlar final maçlarını oynamaya hak kazanırken kaybedenler ise üçüncülük maçlarını oynadı.