İçeriğe git

DAÜ'de 2. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Konferansı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından organize edilen “2. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri” isimli konferans, 21 Nisan 2017 Cuma günü, saat 09:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

Nesrin Özataç

Açılışta konuşan Konferans Düzenleme Kurulu ve DAÜ Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Özataç, bankacılık ve finans konusundaki güncel konuların tartışılacağı bir platform oluşturarak ülkenin akademik çalışmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi. Doç. Dr. Özataç, konferansta küresel finans, kriz sonrasında bankacılık ve finans konularındaki son araştırmaların paylaşılacağını, küresel finansal pazarlarda karşılaşılan fırsatlar ve risklerin tartışılacağını kaydetti. Doç. Dr. Özataç, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek verimli bir konferans geçmesi temennisinde bulundu.

Mehmet Emin Özcan

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası Başkanı Mehmet Emin Özcan gerçekleştirdiği konuşmasında, DAÜ’ye söz konusu konferansı gerçekleştirdiği için teşekkürlerini iletti. Özcan, KKTC’nin bir eğitim adası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, ülkedeki üniversitelerin sadece eğitim ve öğretim değil araştırmaya da yeterli özeni göstermesi gerektiği üzerinde durdu. Sağlıklı ve istikrarlı bir ekonominin varlığının ancak sağlıklı çalışan bir finans ile olabileceğine vurgu yapan Özcan, KKTC Merkez Bankası ve çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Necdet Osam

Açılışta konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kaliteye her zaman önem veren bir eğitim kurumu olduğunu aktardı. DAÜ’nün kaliteye verdiği önemin en büyük göstergesinin aldığı başarılar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, Times Higher Education (THE) 2016-2017 Akademik Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’na girmeyi başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olduğunu ve 50 yılı aşmamış en iyi genç üniversiteler sıralamasında 151-200 aralığında yer alan ilk KKTC üniversitesi olduğunu vurguladı. KKTC’nin bankacılık sektöründe görev yapan birçok kişinin DAÜ mezunu olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Osam,  konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Sunat Atun

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından düzenlenen söz konusu konferansta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferans sonunda ortaya çıkacak sonuç bildirgesini de okumak istediğinin altını çizdi. Ekonomi ve Finans ile ilgili konular konuşulurken rasyonel olmak gerektiğine dikkat çeken Atun, KKTC’de geçmiş yıllardaki finansal kaynakları değerlendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim etti. Konferans Prof. Dr. Paresh Narayan’ın “İslam Bankacılığının Dünü Bugünü ve Gelecek Yönelimleri” başlıklı sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Narayan’ın sunumunu takiben DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr Mustafa Besim moderatörlüğünde “Kuzey Kıbrıs Bankacılık Dinamikleri” temalı panelde, KKTC Merkez Bankası Denetim ve Gözetim Müdür Vekili Çağan Tanoğlu “KKTC Merkez Bankası ve Bankacılık Sektörüne Bakış”, Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur “Kuzey Kıbrıs Bankacılığının Vizyon ve Beklentileri” ve Asbank Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner “Bankacılık Sektöründeki Takipteki Krediler ve Çözüm Süreci” konulu sunumlar gerçekleştirdi. 

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1461982700489086/

Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu konferans açılışına Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ VYK Üyesi Recai Ergün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Prof. Dr. Sevin Uğural ve Prof. Dr. Özgür Eren de katıldı.