Hayvanlar İçin Yürüyoruz

Bitiş:
Yer:
Sabancı Dormitory, Famagusta

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) hayvan dostu kampüs konusunda bir adım daha atıyor. DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü ve Kısırlaştır Aşılat Yaşat (DAÜ-KAY) projesi gönüllüleri "Satın alma sahiplen, terketme sahiplen" temalı bir farkındalık yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüş 25 Nisan 2017 Salı günü, DAÜ Sabancı Yurdu'nun önünden başlayacak.

DAÜ Hayvanlara  Yardım Kulübü yaklaşık dört yıldır kampüste yaşayan kedi ve köpeklerin beslenmesi ve parazit bakımlarını yapıyor. Dördüncü yılına giren DAÜ-KAY projesi ise dişi ve erkek köpeklerin kısırlaştırılması ve kampüse salınmasını sağlıyor. DAÜ Rektörlüğü tarafından desteklenen projede hasta, hamile, yaşlı ve yavruların bakıldığı geçici bakım istasyonunda bakım temizlik ve tedavi hizmetleri veriliyor. Yürüyüşü düzenleyen Kulüp Başkanı, Mimarlık Fakültesi öğrencisi Beril Uluer, öğrencilerin yanısıra Gazimağusa halkının da yürüyüşe davetli olduğunu, böyle bir sorumluluk projesinde yeni öğrenci arkadaşları ve halkı da yanlarında görmek istediklerini belirtti. Kulüp Danışmanı, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlisi Faika Güresun ise mali destek sağlayan meslektaşlarına ve tüm DAÜ personeline teşekkür ederek, sokakta yaşayan hayvanların insanlarla birlikte yaşaması anlayışına dayalı bir koruma başlattıklarını ve başarıyla sürdürdüklerini söyledi. DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada ise projeye desteklerinin süreceği ifade edilerek, hayvan dostu kampüs olmanın gurur verici olduğu ve projenin Kuzey Kıbrıs'ta üniversiteler başta olmak üzere her kesim için bir model olması için çalıştıkları vurgulandı.