İçeriğe git

Avrupa Şampiyonu Bilardo Oyuncusu Alara Ghaffari’den DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’a Ziyaret

The European Pocket Billiard Federation – Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından Temmuz ayında Slovenya’da düzenlenen 17 Yaş Altı ve 19 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda, 8 top disiplininde Avrupa Şampiyonu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Alara Ghaffari, 29 Şubat 2024 Perşembe günü, saat 09:00’da, Avrupa Şampiyonluğu Kupası ve madalyaları ile birlikte DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Ghaffari’ye ailesi de eşlik etti.

“Ülkemiz ve Üniversitemiz Adına Övünç Kaynağı”

DAÜ öğrencisi Ghaffari’yi bu gurur verici başarısından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Kılıç, Ghaffari’nin ailesine de DAÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür etti. Öğrencilerine dünyanın en üst standartlarında eğitim veren DAÜ’nün, akademik eğitimin yanında, aynı zamanda sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerle de öğrencilerin gelişimine katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün sportif başarılarının kendileri için övünç kaynağı olduğunu belirtti. DAÜ Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Alara Ghaffari’nin Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu sporcusu olarak ülkeyi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kılıç, temsiliyetin yanında bu turnuvada 8 top disiplininde Avrupa Şampiyonluğu, 9 top disiplininde Avrupa İkinciliği ve 10 top disiplininde Avrupa Üçüncülüğü kazanmasının kendilerine çok büyük bir gurur yaşattığını aktardı ve Ghaffari’ye başarılarının devamını diledi.

“Başarılar Kazanmaya Devam Edeceğim”

Ghaffari de Prof. Dr. Kılıç’a teşekkür ederek Avrupa Şampiyonluğu yolunda galip geldiği heyecanlı maçlar ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi. Lisans eğitimi için DAÜ’yü tercih etmekten çok mutlu olduğunu da aktaran Ghaffari, bir yandan önündeki ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlanırken, diğer yandan da Yazılım Mühendisliği Bölümü’ndeki eğitimini sürdürdüğünü ve çok keyif aldığını, ülkeyi ve DAÜ’yü temsil ederek hem akademik alanda, hem de bilardoda başarılar kazanmaya devam edeceğini aktardı. Avrupa Şampiyonaları'nda Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu olarak tanınan ve kendi ülkesinin bayrağı ile temsil edilen federasyonlardan bir tanesinin parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Ghaffari, ayrıca Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu'nun Avrupa Bilardo federasyonları arasında yer almasında çok emeği geçen ve gençlerin bu yolda ilerleyebilmeleri için ufkunu/yolunu açan, destek olan, ancak geçen aylarda vefat eden Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyon Başkanı Aşkın Burcu'yu rahmetle andığını da sözlerine ekledi.