İçeriğe git

Cansel Poyraz Akyol DAÜ'deydi

CNN Türk Haber Programları Merkezi Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol'un katılımıyla gerçekleştirilen, Sinema ve Televizyon Bölümü'nün düzenlemiş olduğu "Televizyon Haberciliği" konulu atölye çalışmaları tamamlandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri ve öğrencilerin interaktif katılımıyla 5 gün boyunca devam eden atölye çalışmalarında, öğrenciler CNN Türk Haber Kanalı personeli olmanın pratiğini yaptılar. CNN Türk Haber Programları Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol'un bilgi ve deneyimlerini paylaştığı organizasyonda katılımcılar, her gün gerçekleştirdikleri haber toplantıları, haber bülteni hazırlıkları, spikerlik, muhabirlik, yayın akışı ve tartışma programları hazırlığı üzerine uygulamalar yaptı.

Cansel Poyraz Akyol'dan Staj Müjdesi

Atölye çalışmalarının 2. gününde öğrencilerin içerisinden bir kişiye CNN Türk'te staj imkanı tanıyacağının müjdesini veren Akyol, "Sizlerle çok verimli bir süreç geçirdik. 'CNN Türk'de staj yapmak istiyorum çünkü...' konulu önermeye yazılı vermiş olduğunuz yanıtlar üzerinden seçimimizi  tamamladık. 'Darbe olsa dahi kameramı bırakmam' diyen arkadaşınız Semih Arslan CNN Türk'de staj imkanı buldu", dedi.

Ne Pahasına Olursa Olsun Yayın Devam Etmeli

15 Temmuz gecesi CNN Türk'de yaşananlar üzerine hazırlamış oldukları belgeseli de katılımcılarla paylaşan Akyol, "Habercinin mesaisi bitmez. O gün olağan üstü bir gecede olağan üstü çaba gösterdik. Kritik anlarda hızlı, pratik, doğru organize olabilmelisiniz. Biz de bunu başardık. Ne pahasına olursa olsun yayını devam ettirebilmelisiniz" dedi.

Etkinliğin son gününde konuk daveti ve ikna edimi üzerine bir öğrenci ile, pazar akşamı CNN Türk ekranlarında yer alacak "Gündem Özel" programına daveti planlanan katılımcılardan biri arasında canlı telefon bağlantısı yapılarak atölye çalışmaları noktalandı. Kapanış konuşmasını yapan DAÜ Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Özad,  "Cansel Poyraz Akyol'a enerjisi, bizlere kattıkları ve emeklerinden ötürü çok teşekkür ederiz. Yeni etkinliklerle sizleri buluşturmaya devam edeceğiz." dedi. 5 Gün boyunca DAÜ İletişim Fakültesi’nde devam eden "Televizyonda Habercilik" konulu atölye çalışmaları, katılımcı akademisyen ile öğrencilere DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Agah Gümüş tarafından sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İlgili Yazılar