İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunları Mesleğe İlk Adımı Attı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları için yemin töreni düzenledi. 11 Temmuz 2023 Salı günü, saat 11:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda düzenlenen yemin töreni ile mezunlar mesleğe ilk adımı atmış oldular.

Törene Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hassan Kılıç, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları, Fakülte Öğretim Üyeleri ve mezun öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Pharm-D program birincisi Negin Chamani Golzar konuşma gerçekleştirdi.

Müberra Koşar

“Etik ve Dürüst Olunuz”

Törende konuşan DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, “Değerli meslektaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün bu yeminle meslek hayatınıza adım atıyorsunuz ve sizin için yeni bir dönem başlıyor. Eczacının kendisinin ilacı hazırlayarak hastasına uyguladığı eski havan eczacılık dönemi artık yok. Modern yöntemlerin uygulandığı eczacılık ile karşı karşıyayız. Eczacılık hasta iyileştirme amacının yanında kozmetik, bitkisel ürünler ve diğer sağlık ürünleri gibi farklı alanları da kapsamaktadır. Çok iyi ve kapsamlı bir eğitim aldınız. Meslekteki hızlı değişim ve gelişimi sürekli takip ederek yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmelisiniz. Sizler mesleğinizi icra ederken insanlarla iç içe olacaksınız. Etik ve dürüst olunuz.  Hepinizin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.  

Hasan Demirel

“Rehberiniz Bilim Olsun”

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ hakkında bilgiler vererek, DAÜ’nün günümüze kadar 75 bini aşan dünyanın her yerinden mezunlar verdiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Demirel, eğitim sürecini tamamlayan yeni eczacıların bugün yapacakları yemin ile meslek hayatına geçiş yapacağını aktardı. DAÜ’nün yıllar içerisinde oluşturduğu kalite, araştırma ve hizmetler noktasında dünyanın farklı kuruluşları tarafından takdir edilerek üst noktalarda yer aldığını aktaran Prof. Dr. Demirel, DAÜ’nün son olarak THE tarafından yapılan dünyadaki en iyi genç üniversiteler sıralamasında 150 üniversite arasında yer aldığını aktardı.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Demirel, “Bugün burada sizlerin başarınızı ve gururunuzu kutlamak için toplandık. Çok iyi bir üniversitede, dünya standartlarında eğitim aldınız ve birer eczacı olarak mezun oldunuz. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Siz veliler de çocuklarınızı doğru adrese, bize emanet ettiniz. Biz de onları dünya standartlarında yetiştirerek sizlere gönderiyoruz. Tüm mezunlarımızı kutlarım, yolunuz açık rehberiniz bilim olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından Eczacılık Fakültesi Pharm-D program birincisine Prof. Dr. Demirel tarafından hediyesi takdim edildi. Tören, öğrencilerin Prof. Dr. Demirel, Prof. Dr. Koşar, Prof. Dr. Malkoç, Prof. Dr. Gökçora, Prof. Dr. Kılıç, Dekan Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri tarafından yemin belgelerini almaları ile devam etti.

70’e Yakın Genç Eczacı Yemin Etti

Eczacılık Fakültesi B-Pharm ve Pharm-D program öğrencilerinin katıldığı yemin töreninde 70’e yakın genç eczacı yemin etti. Mezunlar, meslek hayatları boyunca tüm bilgi ve becerilerini hastaların sağlığını korumak için kullanacaklarını, mesleklerini kötüye kullanmayacaklarını, her din, dil ve ırktan hastaya eşit ve adil yaklaşacaklarını dile getirdikleri yemin ile meslek hayatlarına ilk adımlarını atmış oldular. Tören yeminlerin okunmasının ardından keplerin havaya atılması ile sona erdi.