İçeriğe git

DAÜ “Ekonomi Masası”nda Küresel Piyasalar Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programına bu hafta İktisat Bankası Hazine Grup Müdürü Emre Değirmencioğlu konuk oldu. Söz konusu programda küresel piyasalar değerlendirildi.

Haftalık değerlendirmeyle başlanan programda döviz kurları ile ilgili veriler paylaşıldı. Doç. Dr. Bilge Öney, Türkiye’nin gündeminde kurulacak olan yeni hükümet ve yeni kabinedeki bakanların durumu olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Öney, “Piyasaları en fazla ilgilendiren konu elbette ki  ekonomi politikalarını tayin edecek olan kişilerin kimler olacağıdır.” ifadelerini kullanarak piyasaların güven duyduğu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, ekonomi dümeninin başına geçip geçmeyeceği konusunun merak edildiğini kaydetti.

Programda daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin politikaları, Türkiye’nin dış politikası ve bunun ihracata etkileri, faizler konusu ve dünya piyasaları ele alındı. 

Ekonomi Masası adlı programın söz konusu bölümü 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü, 19.15 – 20.00 saatleri arasında BRT2 kanalında yayınlanacaktır.