İçeriğe git

DAÜ ISO 9001:2008 ve ISO 10002:2014 Denetimlerinden Geçiyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) dünyanın en büyük belgelendirme ağı IQ Net’in de üyesi olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2014 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi tarafından akredite edilmek üzere denetimler başladı. Söz konusu yönetim sistemlerini kurma, yürütme, revize etme, uygulanmasını sağlama, üst yönetime rapor verme ve denetim koordinasyonunu sağlama görevlerini üstlenen DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi öncülüğünde, 22 Şubat 2016 Pazartesi günü, saat 10:45’te, DAÜ Rektörlük Binası Senato Salonu’nda açılış ve tanışma toplantısı ile başlayan denetimler hafta boyunca devam edecek.

Söz konusu toplantıya DAÜ Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Müdürü Kemal Kızıltan, TSE Temsilcisi Abdullah Ekinci, DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz ve akademik/yönetsel birim temsilcileri katıldı. Açılış toplantısında söz alan Prof. Dr. Katırcıoğlu, kurumlarda verilen hizmetin kalitesinin önemli olduğunu ve kalitenin de belgelenmesi gerektiğini ifade ederek, çok kısa bir süreç içerisinde yoğun bir çalışma süreci sonucunda denetimlere hazırlanıldığını ve bunun da gurur verici olduğunu kaydetti ve emeği geçenlere teşekkür etti. TSE KKTC Müdürü Kemal Kızıltan ise amaçlarının kurumlarda daha iyi hizmet verilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak, beş gün boyunca DAÜ’nün tüm birimlerinin saha gezileri ve grup toplantıları ile denetleneceğini ve ardından sonuçların açıklanacağını belirtti. 20 yıldır bu görevde bulunduğunu belirten TSE Temsilcisi Abdullah Ekinci ise bilgi alışverişinin çok önemli olduğunu ve her denetim yapılan kurumdan karşılıklı birşeyler mutlaka öğrenildiğini aktardı ve denetimlerin hayırlı olmasını diledi. Son olarak söz alan DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz da DAÜ’deki tüm birim temsilcilerinin iş güvenliği, kalitesi, sağlığı, öğrenci memnuniyeti gibi konularda katkı koymaya hazır olduklarını ve bunun da DAÜ’deki iş ortamı açısından gurur verici olduğunu ifade etti. Hedef koymanın, hedefe ulaşmanın sürekli yenilen birşey olduğunu da vurgulayan Kavaz, DAÜ’de de tüm birimlerin buna uygun çalıştıklarına olan inancını dile getirdi. Toplantı birim temsilcilerinin kendilerini tanıtması ile sona erdi.

TSE Temsilcileri 22 – 26 Şubat 2016 haftası süresince birim temsilcileriyle gruplar halinde biraraya gelip, hazırlanan dökümantasyonların denetimlerini gerçekleştirecekler. Grup toplantıları dışında saha gezilerine de çıkacak olan TSE Temsilcileri, her birimin yerinde işleyişini görme ve denetleme şansına da sahip olacaklar. Denetimler sonucunda TSE tarafından akredite edilecek olan DAÜ birimlerinin sahip olacağı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2014 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri 36 ülkede tanınma özelliğini de taşıyor.