İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Başarılı Öğrencilerine Sertifikalarını Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri geçtiğimiz günlerde Gazimağusa Suriçi’nde, tarihi değerlerimizden biri olan St. Peter ve St. Paul Kilisesi’nde (Sinan Paşa Camisi’nde) 2014 – 2015 Akademik Yılı geleneksel ödül töreni ile bir önceki akademik dönemde yüksek başarı göstermiş öğrencilere onur sertifikası vermek üzere biraraya geldi.

Dünyanın önde gelen mimarlık akreditasyon kurumlarından Amerikan Ulusal Mimarlık Akreditasyon Kurumu NAAB tarafından akredite edilme sürecinde önemli bir aşamayı gelmiş olan DAÜ Mimarlık Bölümü, NAAB tarafından geçtiğimiz günlerde ikinci defa ziyaret edildi. Bu yoğun çalışma temposuna rağmen başarılı öğrencilerini onurlandırmayı da ihmal etmeyen DAÜ Mimarlık Bölümü, söz konusu töreni de NAAB ikinci ziyareti çerçevesinde organize etti.

Eğitim kalitesini artırmak için DAÜ Mimarlık Bölümü’nün attığı adımlar sayesinde başarılı olan çok sayıda öğrenci bu sene de onur belgesi almaya hak kazandı. Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin çok yoğun katılımıyla gerçekleşen gecede, üstün başarı gösteren öğrencilere sertifikaları DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek ve Mimarlık Bölümü’nün diğer öğretim üyeleri tarafından verildi.

Törenin ardından davetlilere konuşan Prof. Dr. Dinçyürek, hiç bir başarının tesadüf olmadığını ve öğrencilerin göstermiş olduğu başarıların devamının geleceğine olan inancını belirtti. Her geçen yıl etkinliklerin artan öğrenci sayısı ile güçlenerek çoğalmasının sevindirici olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçyürek konuşmasını gecenin düzenlenmesine büyük katkı koyan herkese teşekkürlerini ifade ederek sonlandırdı.

Yaklaşmakta olan sınav dönemi öncesinde öğrencilerin stres atmalarına yardımcı olarak, motivasyonlarının artırılması ve öğrenci/öğretim üyesi arasındaki bağın güçlendirilmesi amacı da güden etkinlik daha sonra Mimarlık Bölümü öğrencilerinin müzik performansı ile neşeli ve renkli bir atmosferde devam etti.