İçeriğe git

DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Danimarka’nın Aalborg Üniversitesi’ndeki Doktora Jürisine Dış Denetçi Olarak Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Danimarka’nın Aalborg Üniversitesi’nde gerçekleştirilen doktora değerlendirme komitesine davetli dış denetçi (External examiner) olarak katılarak DAÜ’yü başarıyla temsil etti.

 

Değerlendirme komitesinde Prof. Dr. Kömürcügil’in yanı sıra, Prof. Dr. Zhe Chen (Çin), Prof. Dr. Antonio Cardoso (Portekiz), Prof. Dr. Yanbo Wang (Çin) ve Prof. Dr. Sanjay Chaudhary (Hindistan) yer aldı. Doktora değerlendirme komitesi üyeleri doktora savunması yapılmadan üç hafta öncesinde çevrim içi toplanarak “The Operation, Stability Analysis and Active Damping of Multi-Port Converter-Based DC Traction Power Systems” (Çok Portlu Dönüştürücü Tabanlı DC Taşıma Güç Sistemlerinin Çalışması, Kararlılık Analizi ve Aktif Sönümlemesi)  başlıklı doktora tezini incelemiş ve söz konusu tezin doktora derecesi için yeterli olup olmadığını belgeleyen bir rapor hazırlayarak Aalborg Üniversitesi yetkililerine sunmuştur. Aalborg Üniversitesi güç elektroniği alanında Avrupa’nın en iyi üniversitelerinden birisidir. Söz konusu üniversitede, genellikle rüzgar türbinleri, güneş enerjisi ve yakıt hücresi kullanmak suretiyle elektrik üretme konularında çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca, söz konusu olan üniversite akıllı şebekeler ve enerji depolama konularında da dünyanın önde gelen bilim adamlarını barındırmaktadır. 

 

Prof. Dr. Kömürcügil, ayrıca Aalborg Üniversitesi’nin Enerji Fakültesi’ndeki öğretim üyelerine, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik “Sliding Mode Control and Its Applications in Power Converters” (Kayan Kipli Kontrol ve Güç Dönüştürücülerdeki Uygulamaları) başlıklı bir sunum yaparak hem Kayan Kipli Kontrol yönteminin avantajlarını detaylı olarak anlatmış hem de 2023 yılında IEEE Press-Wiley tarafından yayınlanan “Advanced Control of Power Converters: Techniques and Matlab/Simulink Implementation” (Güç Dönüştürücülerinin İleri Kontrolü: Teknikler ve Matlab/Simulink Uygulamaları) başlıklı kitabında da yer alan Kayan Kipli Kontrol yönteminin farklı güç dönüştürücülerindeki uygulamalarını tanıtma fırsatı bulmuştur. Söz konusu ders ile ilgili bilgilere https://www.energy.aau.dk/2024-03-06-1-e105108 linkinden ulaşılabilir.