İçeriğe git

DAÜ’de Baba Oğul İki Jenerasyon

KKTC’nin en köklü uluslararası bilim yuvası Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ikinci jenerasyona merhaba dedi. 1988 yılında DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne kayıt olan ve 1994 yılında mezun olan 881195 öğrenci numaralı Adel Masaad’ın oğlu Mahmoud Masaad, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne kayıt oldu. Baba oğul aynı okulda okuma fırsatı elde eden Ürdünlü ailenin fertlerinin DAÜ’ye geldiklerinde heyecanları gözlerinden okunuyordu. DAÜ mezunu Adel Masaad, şu anda ABD merkezli dünyanın en büyük küresel enerji şirketlerinden birinde Elektrik Hizmetleri Körfez Bölgesi Genel Müdürü pozisyonunda çalışıyor.

"DAÜ’den İki Günde Cevap Geldi"

Adel Masaad, Ürdün’de yaşamalarına rağmen oğlu Mahmoud için neden DAÜ’yü tercih ettikleri sorusuna, Ürdün’de evlerine yakın çok iyi bir üniversite bulunduğunu belirterek cevap verdi ve buna rağmen oğluna kendi mezun olduğu okulu tavsiye ettiğini, bunun sebebinin ise DAÜ’nün oğlu için en iyi tecrübe olacağını düşünmesi olduğunu vurguladı. DAÜ’nün kayıt başvurularına yalnızca iki gün içerisinde cevap vermiş olmasının da tercihlerinde büyük rol oynadığını aktaran Masaad, mezun olduğu yıldan beri KKTC’ye gelmediğini, ancak DAÜ’nün büyümesini her zaman elinden geldiğince takip ettiğini ve mezun olduğu sınıf arkadaşlarıyla bağlarını hiçbir zaman koparmadıklarını ifade etti.

"Dünyada Bu Hızla Gelişen Üniversite Yok!"

Adel Masaad, 1990’lı yıllarda Gazimağusa’da yaşamanın zor olduğunu ve o dönemde öğrencilerin yalnızca Maraş ya da Suriçi bölgelerinde ev tutabildiğini belirtti. Öğrencilik yıllarında ulaşımın da öğrenciler için büyük bir sıkıntı olduğunun altını çizen Masaad, birçok arkadaşının şehre adapte olamaması nedeniyle ülkeden ayrıldığını kaydetti. DAÜ’yü oğlu için en iyi okulu ararken internetten takip ettiği kadarıyla bildiğini belirten Masaad, kampüse geldiğinde gözlerine inanamadığını, bu üniversite ile 1988 yılındaki üniversite arasında çok büyük farklar olduğunu söylerken, heyecanı gözlerinden okunuyordu. Masaad, “O yıllardan bugüne Mağusa’nın ve DAÜ’nün değişimi gerçekten inanılmaz. Kampüsün ne kadar büyüdüğüne inanamadım. Bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar çok fakülte, bölüm, program açılması ve uluslararası akreditasyonlar almış olması, DAÜ’yü diğer üniversitelerden farklı kılıyor. Dünyada bu kadar kısa süre içerisinde bu hızla gelişen üniversite yok” diye konuştu.

"DAÜ Mezunu Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Tüm zorluklara rağmen 1988-1994 yılları arasında DAÜ’nün kendilerine harika bir öğrencilik ortamı sunduğunu ve burada çok iyi yıllar geçirdiklerini belirten Masaad, bunun oğlu için DAÜ’yü tercih etmelerinde en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade etti. Üniversitenin gerek ulaşım, gerek kampüs olanakları, gerekse de eğitim kalitesi açısından uluslararası alanda öncü kurumlardan biri haline geldiğini görmekten duyduğu memnuniyeti aktaran Masaad, “DAÜ mezunu olmaktan gurur duyuyorum. Bu üniversite bana çok şey kattı. Eminim ki oğlum Mahmoud da DAÜ’den çok iyi bir doktor olarak mezun olacak ve bu olanaklarla benim geçirdiğimden çok daha iyi bir üniversite tecrübesi yaşayacak. Oğlum benim okulumda okuyacağı için de ayrıca gururluyum. Burada uzun yıllardan sonra bulunmak gerçekten büyük bir keyifti. Üniversitenin bu hızlı gelişiminde rol oynayan tüm rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve idari personele teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.