İçeriğe git

Kuzey Kıbrıs’a Yönelik Yapılan Sosyal Medya Anket Ön Çalışmasının İlk Sonuçları Açıklandı

Gündem Kıbrıs internet gazetesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal Medya Birimi Kuzey Kıbrıs’ta Sosyal Medya kullanıcılarını ve alışkanlıklarını belirleyecek bir anket gerçekleştirdi. DAÜ Sosyal Medya Birim Koordinatörü Raziye Nevzat, yaptığı açıklamada anketin bir ön çalışma olduğunu, ilerleyen günlerde daha geniş kitlelere ulaşacak bilimsel bir anket çalışması yapacaklarını belirtti. Nevzat, anket sonuçlarını şöyle açıkladı:

“Katılımcıların yaş grupları 5’e ayrılmıştır. Bunlar 18 yaş altı, 18-25, 25-40, 40-55 ve 55 üstü yaş aralıkları olarak belirlenmiştir. Ankete en büyük katılım 25-40 yaş arası gruptandır. Yaş grupları yüzdelik olarak 25-40 yaş %59, 18-25 yaş %27, 40-55 yaş %11 ve %1’lik dilimler ile 18 yaş altı ve 55 yaş üstü olarak sıralanmıştır. Anket katılımcılarının %61’i erkek, %39’u ise kadındır. Anket sonuçlarına göre katılımcıların en çok paylaştığı şeyler sırasıyla Fotoğraf (%43), Haber (%38), Video (%7) ve yer bildirimidir (%4). Katılımcıların %8’i bu seçenekler dışında şeyler paylaştıklarını söylemiştir. Katılımcıların %95’i Facebook, %49’u Twitter, %45’i Instagram, %26’sı Yer Bildirimi programları kullandığını belirtmiştir.”

Nevzat, Sosyal Medya kullanımının Kuzey Kıbrıs’ta hayli yüksek olduğuna dikkat çekerken, internet ve sosyal medya kullanımının bağımlılığa dönüşebileceğini, bu konu ile ilgili de birim olarak ileriye yönelik daha kapsamlı araştırmalar yapmak üzere çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Anket Sonuçları