İçeriğe git

TDP Genel Başkanı ve Heyeti DAÜ’yü Ziyaret Etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve heyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 26 Ağustos 2015 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette genel olarak KKTC’de yüksek öğrenim ve ekonomik gelişmelerin bu sektöre etkisi konuları ele alındı. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, çözümden sonra kurumlarımızın ayakta kalmasının ve rekabet ebebilecek düzeyde olmasının önemli olduğunu ifade ederek, her alanda her bireyin kendini yeni gelişmelere adapte etmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle DAÜ’nün önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Özyiğit, bir kamu kuruluşu olduğunu ve her yönden devletin lokomotifi olması gerektiğini ifade etti. Özyiğit, “DAÜ öncülük edecek güzide bir kurumdur.” ifadelerini kullandı. Özyiğit ayrıca eğitimin ekonomiye yaptığı katkının çok büyük olduğunu da kaydetti. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün Avrupa standarlarında bir üniversite olduğunu ifade ederek, çözüme odaklanmış olduklarını kaydetti. DAÜ’nün ciddi bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, ekibi ile göreve geldikleri günden itibaren özveriyle çalıştıklarını ve üniversitenin gelmiş olduğu konumdan da anlaşılacağı üzere başarılı olduklarını kaydetti.

Söz konusu görüşmede DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözan, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Prof. Dr. Hasan Amca, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı ve DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara da hazır bulundu.